Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα... φαγωθούν κι άλλοι διαιτητές

Θα... φαγωθούν κι άλλοι διαιτητές
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 - 20:07
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια από τα ίδια αναμένεται να είναι η... γεύση όσον αφορά στη διαχείριση των διαιτητών από τον Περέιρα. Όπως, δείχνουν τα πράγματα ο Πορτογάλος θέλει να αλλάξει την ελληνική διαιτησία σε ποσοστό 100 %, όμως δεν μπορεί να το κάνει αμέσως.

Πέρσι έγινε το πρώτο βήμα, φέτος το δεύτερο και κοινός παρονομαστής είναι ότι του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα υπάρχουν στον πίνακα της Superleague διαιτητές και βοηθοί οι οποίοι ανέβηκαν την τελευταία τριετία-τετραετία.

Κοινώς, ο Περέιρα θέλει να αλλάξει όλους τους «παλιούς», καθώς θεωρεί ότι μόνο έτσι θα αλλάξει η ελληνική διαιτησία. Βέβαια, λεπτομέρεια αποτελεί πως πρώτος ο ίδιος τα έχει κάνει μπάχαλο, όμως αυτό είναι θέμα της FIFA που ποτέ δεν του ζητά ευθύνη για τις επιλογές του.

Για να μην ξεφύγουμε από το θέμα μας, μπορεί να μην μειώθηκαν οι διαιτητές και οι βοηθοί του πίνακα της Superleague, όμως θα είναι δυο... ταχυτήτων. Θα υπάρχουν ξεχωριστοί πίνακες μέσα στους πίνακες. Κάποιοι θα παίζουν συχνά και κάποιοι ελάχιστα έως καθόλου.

Όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Με άλλα λόγια, όσοι θα καταταγούν στη «δεύτερη κατηγορία» ακόμη και αν διαπρέπουν δεν έχουν καμία τύχη. Και φέτος υπάρχουν παραδείγματα διαιτητών οι οποίοι δεν έκαναν λάθη ή αν έκαναν δεν πήραν τις ευκαιρίες που πήραν άλλοι, οι οποίοι ήταν χειρότεροι!

Άλλωστε, φέτος ο Περέιρα δεν έχει και το άγχος των ντέρμπι. Θα ορίζει ξένους διαιτητές, άσχετα με το τι λέει.

Διαβάστε επίσης

Η διαφορά βγάζει μάτια

Η διαφορά βγάζει μάτια

Η Επιτροπή Παρακολούθησης λειτουργεί συλλογικά, όμως η ΚΕΔ, αν και υπάρχουν δυο ακόμη ξένοι αρχιδιαιτητές, βρίσκεται στη σκιά του αποτυχημένου Περέιρα. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.