Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάθηκε η λογική στο Πάρκο Γουδή!

Χάθηκε η λογική στο Πάρκο Γουδή!
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 - 20:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και τυπικά αποτυχημένος είναι ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες. Η τοποθέτηση του υπερσυμβούλου, η οποία ήταν γνωστή στη ΓΣ της 29ης Ιουνίου, όπου κάποιοι πρόεδροι ΕΠΣ απόρησαν γιατί δεν παραιτείται, επισημοποιήθηκε με την παρουσίασή του και την ομιλία του στο ΔΣ της ομοσπονδίας, το οποίο έγινε την περασμένη Πέμπτη.

Στόχος του Τσέχου Πετρ Φούσεκ, που προτιμά να αποκαλείται «ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας», είναι «να εκπονηθεί στρατηγικό πλάνο με μετρήσιμους στόχους για τη βελτίωση της εσωτερικής δομής της ΕΠΟ», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Σαμούρα στην επιστολή της ή, όπως είπε ο ίδιος με αφορμή την παρουσίασή του, να χρησιμοποιήσει «την τεχνογνωσία και εμπειρία στα επίπεδα της διοίκησης και της διαχείρισης».

Η έλευση του υπερσυμβούλου, ο οποίος θα γίνει και μόνιμος κάτοικος Αθηνών, στο Πάρκο Γουδί, με βάση και τις αρμοδιότητές του, αποτελεί... σφραγίδα αποτυχίας του Αλέξη Δέδε. Η FIFA έκρινε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της ΕΠΟ, όμως για τον εκ των βασικών υπεύθυνο της... κατάντιας, όχι μόνο πέρα βρέχει αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δέδες ανέλαβε την ενημέρωση του Φούσεκ, όπως αποκαλύπτει το gavros.gr!

Γίνεται αντιληπτό ότι το άκρον άωτον της όλης υπόθεσης είναι τι ενημέρωση μπορεί να του προσφέρει ο Δέδες, ο υψηλόβαθμος υπάλληλος της ΕΠΟ που τα έκανε μαντάρα και αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της έλευσης του Φούσεκ. Η άλλη αιτία είναι η ανύπαρκτη διοίκηση που ασκείται από ένα ΔΣ που οι παράγοντες βρίσκονται σε εμφύλιο.

Αυτά που γίνονται στην παραπαίουσα ΕΠΟ ξεπερνούν κάθε όριο λογικής. Ο Δέδες είναι ανάλογη περίπτωση με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη που τους κρατάνε αν και ήρθαν ξένοι, επειδή τα έκαναν... μπάχαλο, ο πρώτος στην ΕΠΟ, οι άλλοι δυο στη διαιτησία!

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη ζημιά στον Περέιρα

Μεγάλη ζημιά στον Περέιρα

Προβληματισμός και στην FIFA για τον Πορτογάλο που ανέχεται διάφορα σενάρια για το... περιβάλλον του και παραμένει «εξαφανισμένος».

Δεν... σπέρνει, μόνο θερίζει

Δεν... σπέρνει, μόνο θερίζει

Η μόνη προσφορά του Περέιρα στη διαιτησία είναι οι καρατομήσεις διαιτητών, αφού δεν υπήρχε 50-50, ούτε πρόκειται. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Μια τρύπα στο νερό!

Μια τρύπα στο νερό!

Τι θα αλλάξει σε πρωτάθλημα 12 ή 14 ομάδων αν η διαιτησία δεν είναι 50%-50% και δεν υπάρχει ισονομία; Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.