Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει
Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:02
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ωδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν

(Η αλλιώς «πολύ κακό για το τίποτα», ή ακόμα καλύτερα έκαναν «μια τρύπα στο νερό»)

Ο λόγος για την ανακοίνωση της ΚΕΔ, με την οποία θέτει εκτός πινάκων τον διεθνή βοηθό Βασίλη Καμπούρη (Εύβοιας), ενώ προαναγγέλλει και την τιμωρία τριών διαιτητών που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς) και Μένιος Κουτσιαύτης (Αρτας).

Δεν ανακοίνωσαν επίσημα τα ονόματα, όμως σημειώστε ότι κυκλοφόρησαν και δεν τα διαψεύδουν εγγράφως. Άρα, ισχύουν.

Με μια δεύτερη ανάγνωση, και από ανθρώπους της διαιτητικής πιάτσας και από φιλάθλους που παρακολουθούν τη διαιτησία, η ΚΕΔ προσπαθεί να μη δυσαρεστήσει τον ΠΑΟΚ, βγάζοντας εκτός πινάκων τον Καμπούρη, όμως τιμωρώντας τον Κουτσιαύτη, επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, καθώς στο πέναλτι του Πρίγιοβιτς η κάμερα δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει επαφή του παίκτη του ΠΑΟΚ με τον τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, Νίκο Παπαδόπουλο.

Αντίθετα, πάντα υπό την προϋπόθεση να ισχύουν οι διαρροές και επαναλαμβάνουμε ότι δεν διαψεύστηκαν, η ΚΕΔ δεν τιμωρεί τον διαιτητή του αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1, Γιάννη Παπαδόπουλο (Μακεδονίας) αν και η συντριπτική πλειοψηφία όσων γνωρίζουν τους κανονισμούς «φωνάζει» ότι δεν υπάρχει πέναλτι στη βουτιά του Μάνταλου. Αρα και ο Θεσσαλονικιός ρέφερι επίσης αλλοίωσε αποτέλεσμα.

Ένα ακόμη συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η ΚΕΔ φοβάται μη δυσαρεστήσει την ΑΕΚ. Δεν έχει σημασία αν ο παρατηρητής Δημήτρης Κύρκος (Θεσπρωτίας), άλλοι λένε ναι, άλλοι όχι, δεν παρέπεμψε τελικά τον Παπαδόπουλο (Μακεδονίας). Η ΚΕΔ έχει δικαίωμα να επιβάλει απευθείας τιμωρία, αν κρίνει ότι μια έκθεση παρατηρητή είναι λάθος. Άλλη εξήγηση δεν φαίνεται να υπάρχει, δεδομένου πως οι ανακοινώσεις πρέπει να ερμηνεύονται...

Γιατί να είναι λάθος το συμπέρασμα ότι η ΚΕΔ φοβάται μη δυσαρεστήσει την ΑΕΚ; Προσέξτε, η διαιτησία στο Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1 από τον Θεσσαλονικιό Παπαδόπουλο προκάλεσε μεγάλο πάταγο, με αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος του διεθνή ρέφερι.

Όσον αφορά στην τιμωρία του Φωτιάδη (Καστοριάς) στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0 η ΚΕΔ εκτίθεται όσο δεν πάει. Ο 38χρονος ρέφερι τιμωρείται για το πέναλτι που έδωσε στους «ερυθρόλευκους»! Επίσης, διέρρευσε και δεν διαψεύστηκε ότι ο παρατηρητής Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) για αυτή τη φάση, αν και πέναλτι μαρς, «έστειλε» τον Φωτιάδη! Παράλληλα, αν δεν ισχύουν ας τα διαψεύσουν επίσημα και εγγράφως, δεν έθεσε τον ρέφερι στη διάθεση της ΚΕΔ για το πέναλτι του Τζημόπουλου στον Μιράντα που αν δεν είχε τελειώσει το ματς, ακόμη θα τον τράβαγε από την φανέλα.

Γιατί η ΚΕΔ δεν τιμωρεί τους Κουμπαράκη (Θράκης), Τζιώτζιο (Θράκης), διαιτητής και βοηθός, αντίστοιχα, στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0, όπου δεν καταλόγισαν πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων»; Γιατί δεν τιμωρεί και τον βοηθό, Ιορδάνη Δημητριάδη (Καστοριάς), ο οποίος στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0 έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Τσιμίκα, αν και καλύπτονταν τρία μέτρα, ενώ, όπως φάνηκε στο γήπεδο, αυτόν συμβουλεύτηκε ο Φωτιάδης για το χέρι του Τζημόπουλου. Για τόσα πολλά γέλια είναι η έκθεση του έμπειρου παρατηρητή Τάσου Κάκου; Προσέξτε, ο λόγος που τιμωρείται ο Φωτιάδης μεταδόθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τι ...γίνεται εξαιτίας του Φωτιάδη; Γιατί η ΚΕΔ θέλει να δίνει την εντύπωση ότι θέλει να διατηρηθεί τη φιλοσοφία να αδικείται ο Ολυμπιακός, άρα και να συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα σε βάρος των «ερυθρολεύκων»;

Όπως αναφέραμε ο τρίτος διαιτητής που δεν διαψεύστηκε ότι τιμωρείται είναι ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Αυτό, όπως ερμηνεύεται, είναι καλό για τους υπόλοιπους. Ο... κορυφαίος θα επιστρέψει γρήγορα, επειδή πρέπει να πάρει παιχνίδια για να πάει καλά στους ομίλους του Champions League.

Υ.Γ. Κάποιοι βγάζουν ότι τιμωρείται ο Κομίνης και όχι ο Φωτιάδης. Όμως, ο Κομίνης πήρε σερί ορισμό, σφύριξε Παναιτωλικός-Ατρόμητος 1-2 και ορίστηκε τέταρτος στο ΠΑΟ-Λαμία 3-1. Αυτό γίνεται για να το... ισιώσουν μεταξύ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ;

Διαβάστε επίσης

Ζητείται «γέφυρα» ΚΕΔ-διαιτητών

Ζητείται «γέφυρα» ΚΕΔ-διαιτητών

Η υπεροψία των αρμοδίων (Περέιρα, Μαρίν κτλ) και οι ανασφαλείς ρέφερι επιδεινώνουν την κατάσταση που είναι χάλια. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Ως εδώ και μη παρέκει...

Ως εδώ και μη παρέκει...

Ο κόσμος των «ερυθρολεύκων» αποδοκίμασε έντονα τους απίθανους Φωτιάδη και Δημητριάδη, επειδή δεν ανέχεται να αδικούν την ομάδα όπως πέρσι. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.