Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βρίσκονται σε απόγνωση

Βρίσκονται σε απόγνωση
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 - 08:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ, με την οποία μας... γνωστοποίησε ότι έθεσε (προσωρινά) τον διεθνή βοηθό Καμπούρη (Εύβοιας) εκτός πινάκων και πως τιμωρεί τρεις διαιτητές, μπορεί να αναγνωστεί ποικιλοτρόπως. Μια από τις ερμηνείες που μπορεί να δοθεί, επειδή κάτι τέτοιο, δηλαδή τα σχόλια για διαιτησίες από το όργανο που ορίζει, δεν συνάδει με τις τακτικές της FIFA και της UEFA, είναι ότι η ΚΕΔ βρίσκεται σε απόγνωση.

Για την ακρίβεια, οι Περέιρα και Μαρίν «τρέμουν» τις επόμενες αγωνιστικές. Οι ορισμοί φαντάζουν «βουνό» για τους δήθεν άνετους ξένους, καθώς αν συνεχιστούν τα κραυγαλέα λάθη... που δυναμιτίζουν το κλίμα, σύμφωνα με πηγές, η FIFA είναι έτοιμη να τους διώξει. Η στήριξη που τους παρέχει είναι προσωρινή. Αυτοί χρεώνονται τους ορισμούς, αυτοί και τα λάθη, επειδή αν συνεχιστούν σημαίνει ότι δεν ξέρουν να επιλέγουν διαιτητές. Επίσης, ορισμοί σημαίνουν ευθύνη.

Για αυτό, και σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα είναι βαρύ για τους Περέιρα, Μαρίν. Μπορεί κάποιες επαφές και κινήσεις να μην ανακοινώνονται, όμως είναι δυνατόν να μην έχει ασχοληθεί ο υπερσύμβουλος της FIFA, Πετρ Φούσεκ με τις κακές διαιτησίες και να μην έχει μιλήσει με την ΚΕΔ; Ο Φούσεκ, ο οποίος παρίσταται στις συνεδριάσεις όλων των επιτροπών και έχει πάει μέχρι και στην κλήρωση κυπέλλου, όπου συμμετείχαν μόνο ερασιτεχνικές ομάδες; Δεν λέμε ότι παρεμβαίνει στους ορισμούς, όμως η διαιτησία δυναμιτίζει το κλίμα.

Το μόνο που διέρρευσε είναι πως η FIFA ζήτησε σκληρές ποινές αλλά αυτοί ξεκίνησαν και σταμάτησαν στον Καμπούρη...

Είναι δυνατόν να μην έχει ασχοληθεί με τις κακές διαιτησίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, ο οποίος εισηγήθηκε να πλαισιωθεί ο Περέιρα με δυο ακόμη ξένους αρχιδιαιτητές; Μικρή παράταση έχουν πάρει οι Περέιρα, Μαρίν. Το ίδιο και ο Τριτσώνης, ο οποίος ανέλαβε την εκπαίδευση. Τι έκαναν στο σεμινάριο στο Καρπενήσι; Γιατί δεν ετοίμασαν κατάλληλα τους διαιτητές;

Διαβάστε επίσης

Κάντε ησυχία, η ΕΠΟ κοιμάται

Κάντε ησυχία, η ΕΠΟ κοιμάται

Μεγάλη αβλεψία η μη έκδοση ανακοίνωσης για τη δολοφονική επίθεση κατά του προέδρου της ΕΠΣ Κορινθίας, Μιχάλη Τσιχριτζή.