Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η… εξυγίανση των σκανδάλων που βαφτίζει το κρέας ψάρι!

Η… εξυγίανση των σκανδάλων που βαφτίζει το κρέας ψάρι!
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 - 15:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σα να μην έφταναν να λάθη των διαιτητών που αλλοιώνουν ή προσπαθούν να αλλοιώσουν τη βαθμολογία του πρωταθλήματος με το 100%-0% υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και το 100%-0% σε βάρος του Ολυμπιακού, έχουμε και τα σκάνδαλα της… εξυγίανσης που αλλοιώνουν τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος και επιβεβαιώνουν ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται με ίσους όρους.

Το πρώτο παράδειγμα είναι το σκάνδαλο της ΕΠΟ υπέρ της ΑΕΚ που ανέβαλε επ’ αόριστον το παιχνίδι της με τη Λαμία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου. Τι έγινε κουράστηκαν από τους συνεχείς αγώνες; Η Λαμία γιατί έπαιξε Δευτέρα και δεν έπαιξε Κυριακή με τον Παναιτωλικό; Θα έχανε η ΕΡΤ σε τηλεθέαση; Για γέλια και για κλάματα οι αρμόδιοι…

Το δεύτερο παράδειγμα είναι το σκάνδαλο με τον Πασχαλάκη. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική, δεν θα παίξει στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη, όμως η ποινή για τις άσεμνες χειρονομίες προς τους οπαδούς του ΟΦΗ και τη φράση που φαίνεται να λέει στο βίντεο «έτσι γ@μ@ω», έπρεπε να είναι τουλάχιστον δυο αγωνιστικές.

Άρα δεν θα έπαιζε και εναντίον του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Κυριακής για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Χώρια που έπρεπε να τιμωρηθεί και για ενέργεια που προκαλεί βία, χώρια που ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου, καθώς οι παίκτες θα μπορούν να βρίζουν τους φιλάθλους και δεν θα τρέχει… κάστανο (= μια αγωνιστική).

Στην περίπτωση του Πασχαλάκη …έπαιξαν με τη λογική, για την ακρίβεια την κατάργησαν για μια ακόμη φορά, όπως συμβαίνει στους ντροπιαστικούς καιρούς της… εξυγίανσης. Ο Πασχαλάκης παραπέμφθηκε με βάση το άρθρο 14, 1α του Πειθαρχικού Κώδικα για «ανάρμοστη διαγωγή τους θεατές» (= 1 αγωνιστική).

Το σωστό ήταν να παραπεμφθεί με φάση το άρθρο 15, 1 β, δηλαδή εξαιτίας «υβριστικής συμπεριφοράς -έργω ή λόγω» που… μεταφράζεται σε δυο αγωνιστικές συν ότι πρόκειται για ενέργεια που προκαλεί βία. Λεπτομέρεια αποτελεί ότι η αθλητική δικαστής της Λίγκας είχε δικαίωμα να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον Πασχαλάκη.

Διαβάστε επίσης

Περέιρα σε βλέπει όλη η Ελλάδα!

Περέιρα σε βλέπει όλη η Ελλάδα!

Αν για το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ δεν οριστεί ξένος ρέφερι από την ελίτ κατηγορία της UEFA, τότε πρέπει να παραιτηθούν ο Πορτογάλος αλλά και οι Μαρίν, Λίντμπεργκ.

Έπεσαν οι μάσκες

Έπεσαν οι μάσκες

Σκανδαλάρα: Εδωσαν και... βραβείο στον Σκουλά, καθώς πήρε σερί ορισμό μετά τα απαράδεκτα λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Νέα... περίπτωση ξεφτίλας κάποιος Τζήλος

Νέα... περίπτωση ξεφτίλας κάποιος Τζήλος

Μετά τους Κουμπαράκη, Τζιώτζιο (Θράκης) αλλά και τους Φωτιάδη, Δημητριάδη (Καστοριάς) ένας ακόμη διαιτητής που ο Ολυμπιακός τον… νίκησε μαζί με τον αντίπαλό του. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.