Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το 50%-50% πήγε περίπατο...

Το 50%-50% πήγε περίπατο...
Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018 - 20:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί ο Περέιρα, αν αυτός έχει την ευθύνη, να κάνει την κατάλληλη επιλογή για το παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, δεδομένης της μέχρι τώρα εικόνας της διαιτησίας; Ο Πορτογάλος πήρε ρίσκα με την επιλογή του Γκεστράνιους στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 και του Φενταγί στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1, επιλέγοντας διαιτητές που δεν είχαν την ανάλογη πείρα ή από χώρες που δεν υπάρχουν «καυτοί» αγώνες. Μπορεί να δικαιώθηκε, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να φροντίσει να ορίσει έναν διαιτητή που η παρουσία του θα εγγυάται από πριν ότι θα πάει καλά. Δηλαδή, έναν ρέφερι της ελίτ κατηγορίας. Εφόσον έχει δείξει ότι μπορεί να βρει γιατί δεν ζητά από την FIFA να μεσολαβήσει;

Ο Περέιρα ξέρει ότι κρίνεται και δεν είναι δυνατόν να μην έχει καταφέρει να ορίσει ρέφερι από το πάνω ράφι. Μπορεί οι επιλογές των δυο προηγούμενων ξένων να του βγήκαν, όμως πρέπει να δείξει ότι δεν θέλει το εφήμερο, παρά να ανεβάσει το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας.

Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός είναι στοχοποιημένος από τη διαιτησία και δεν έχει αλλάξει κάτι. Απόδειξη ότι οι ρέφερι που τον αδίκησαν όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν ούτε για τα μάτια του κόσμου αλλά έγιναν και διεθνείς (Τζήλος, Σκουλάς). Φυσικά, ούτε πρόκειται να αλλάξει κάτι στη διαιτησία και ας αγανακτεί ο κόσμος με τα λάθη των ρέφερι, αφού οι ορισμοί του Πορτογάλου, εδώ αναφερόμαστε στους Έλληνες διαιτητές, είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι άφησαν με παράπονα τους «ερυθρόλευκους».

Διαβάστε επίσης

Αμοιβές-μαμούθ για το... τίποτα

Αμοιβές-μαμούθ για το... τίποτα

Οι μηνιαίες δαπάνες για την ΚΕΔ υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ για να φέρνουν ρέφερι από το κάτω ράφι. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Η ίδια συνταγή της ...καταστροφής

Η ίδια συνταγή της ...καταστροφής

Και την προηγούμενη σεζόν ο Περέιρα δεν υπολόγιζε τις βαθμολογίες, δίνοντας ασυλία σε συγκεκριμένους διαιτητές. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Έπεσαν οι μάσκες

Έπεσαν οι μάσκες

Σκανδαλάρα: Εδωσαν και... βραβείο στον Σκουλά, καθώς πήρε σερί ορισμό μετά τα απαράδεκτα λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.