Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέτοια αίσχη δεν ξανάγιναν στη διαιτησία...

Τέτοια αίσχη δεν ξανάγιναν στη διαιτησία...
Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018 - 08:17
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι άλλο πρέπει να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου που ονόμασαν... εξυγίανση και έχουν γελάσει μέχρι και τα... παρδαλά κατσίκια της Ευρώπης; Για τρίτη σεζόν το μόνο που κάνουν στη διαιτησία είναι να προσθέτουν συνέχεια σκαλιά, τα οποία οδηγούν στον πάτο. Οι ορισμοί σημαίνουν ευθύνη και πλέον ο Περέιρα κατάφερε να εκτεθεί μέχρι και με τους ορισμούς των ξένων διαιτητών, όπως ο απίθανος Δανός Κριστόφερσεν που έκανε τα πάντα για να μπλοκάρει, πάντα αγωνιστική η κριτική, τον Ολυμπιακό και να ευνοήσει την ΑΕΚ.

Τέτοια αίσχη δεν ξανάγιναν στην ελληνική διαιτησία. Από πού και ως που έπρεπε να μπει στο ΟΑΚΑ ο ρέφερι που ο Τριτσώνης βαθμολόγησε στις 20 Σεπτεμβρίου για την 1η αγωνιστική του Europa League (Βίντι-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-1);

Τέτοια αίσχη δεν ξανάγιναν στην ελληνική διαιτησία. Το καλοκαίρι του 2017 ο Περέιρα ήρθε στην Ελλάδα για να τη σώσει, επειδή τα έκαναν «μαντάρα» οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης που έπρεπε να φύγουν, όμως παραμένουν ο πρώτος ως μέλος της ΚΕΔ και υπεύθυνος ακαδημίας, ο δεύτερος ως υπεύθυνος του VAR που δεν ξέρουμε πότε θα τοποθετηθεί.

Τέτοια αίσχη δεν ξανάγιναν στην ελληνική διαιτησία. Τον Φεβρουάριο του 2018 ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ εισηγήθηκε και η FIFA ενέκρινε να έρθουν δυο ακόμη ξένους αρχιδιαιτητές και ταυτόχρονα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε να φύγουν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης.

Τέτοια αίσχη δεν ξανάγιναν στην ελληνική διαιτησία. Ο Περέιρα, παρότι κρίθηκε αποτυχημένος παραμένει ο απόλυτος άρχοντας του «θιάσου που συνεχίζει τις θλιβερές του παραστάσεις», όπως σχολίαζαν κύκλοι του Ολυμπιακού, μετά το ματς με την ΑΕΚ και οι δυο ξένοι αρχιδιαιτητές, ο Ισπανός Μαρίν και ο Σουηδός Λίντμπεργκ δεν έχουν κανέναν ρόλο. Ο Περέιρα τους έβαλε παρατηρητές, τάχα για να βαθμολογήσουν τους ξένους ρέφερι. Όμως, δεν μας λένε ποιος ορίζει όχι μόνο τους ξένους αλλά και τους Ελληνες ρέφερι, παρότι αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό...

Τέτοια αίσχη δεν ξανάγιναν στην ελληνική διαιτησία. Όμως, τα ανέχονται ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, ο Αυστριακός Χέρμπερτ Χούμπελ και ο Τσέχος υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ.

Τέτοια αίσχη δεν ξανάγιναν στην ελληνική διαιτησία. Πόσο φυσιολογικό είναι να ορίζονται ρέφερι της δεύτερης κατηγορίας της UEFA, όπως ο Δανός Κριστόφερσεν που δεν έχουν σφυρίξει κανένα σημαντικό παιχνίδι στην Ευρώπη. Αν ο Δανός ήταν καλός γιατί μετά από πέντε χρόνια ως διεθνής παραμένει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA; Ηθελαν Δανό; Γιατί δεν επιλέχθηκε ο Κέλετ που είναι στην πρώτη, μια κατηγορία παραπάνω από τον Κριστόφερσεν; Γιατί δεν επιλέχθηκε ο Μάε ή ο Τίγκαρντ και έπρεπε να μπει ο Κριστόφερσεν που βαθμολόγησε ο Τριτσώνης;

Πόσο φυσιολογικά είναι όλα αυτά; Πόσο φυσιολογικό είναι ότι κανείς δεν αντιδρά;

Η μόνη λύση για να σταματήσουν είναι να φύγουν οι Περέιρα, Τριτσώνης, μαζί με τους Μαρίν, Λίντμπεργκ που τους ανέχονται. Ηρθαν ως συνυπεύθυνοι αλλά εξακολουθεί να φαίνεται μόνο ο Πορτογάλος...

Διαβάστε επίσης

«Τορπίλη» οι ξένοι ρέφερι

«Τορπίλη» οι ξένοι ρέφερι

Έπεσαν πανηγυρικά οι μάσκες μετά την απαράδεκτη διαιτησία του Δανού Κριστόφερσεν στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Η ίδια συνταγή της ...καταστροφής

Η ίδια συνταγή της ...καταστροφής

Και την προηγούμενη σεζόν ο Περέιρα δεν υπολόγιζε τις βαθμολογίες, δίνοντας ασυλία σε συγκεκριμένους διαιτητές. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Αμοιβές-μαμούθ για το... τίποτα

Αμοιβές-μαμούθ για το... τίποτα

Οι μηνιαίες δαπάνες για την ΚΕΔ υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ για να φέρνουν ρέφερι από το κάτω ράφι. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.