Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σούπερ πρόκληση αν η ΑΕΚ δεν τιμωρηθεί με -3 βαθμούς!

Σούπερ πρόκληση αν η ΑΕΚ δεν τιμωρηθεί με -3 βαθμούς!
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 - 21:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα πράγματα φαντάζουν ξεκάθαρα και η ποινή αποτελεί... μονόδρομος για την ΑΕΚ που σύμφωνα με το άρθρο 15, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αφαίρεση τριών βαθμών, τιμωρία έδρας με 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο 50-250.000 ευρώ. «Τέρατα και σημεία» έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, επίσης και λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Τα αίσχη των 300 οπαδών της ΑΕΚ που επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών «με πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, καταγράφονται στην έκθεσή της. Όμως, το πιο επιβαρυντικό, με βάση τον κανονισμό, είναι ότι τα σοβαρά επεισόδια έξω από τις θύρες 1 και 35 επιβεβαιώνονται και από την έκθεση του παρατηρητή αγώνα της Superleague. Επίσης, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος των επεισοδίων, που αμαυρώνουν την εικόνα του ποδοσφαίρου, υπάρχουν και τα οπαδικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Άρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο Ολυμπιακό Στάδιο έγινε «πόλεμος» των οπαδών της ΑΕΚ με την αστυνομία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία

Η ΑΕΚ έχει κληθεί σε απολογία την Παρασκευή (12/10) στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συνέταξε το κατηγορητήριο-καταπέλτης με βάση την έκθεση της αστυνομίας αλλά και του παρατηρητή αγώνα. Άρα, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα στοιχεία που επιβάλλουν, πάντα με βάση τον κανονισμό, αφαίρεση τριών βαθμών από την ΑΕΚ είναι πολλά, ενώ οι αρμόδιοι μπορούν να αναζητήσουν και τα βίντεο στο διαδίκτυο.

Προκάλεσε η ατιμωρησία της

Ήδη η... εξυγίανση έχει προκαλέσει με την ατιμωρησία της ΑΕΚ. Θυμίζουμε ότι παρόμοια επεισόδια έγιναν και στους περσινούς εντός έδρας αγώνες της με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όμως τη γλίτωσε με πρόστιμο. Το ίδιο συνέβη και για τα έκτροπα στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Δεδομένου ότι σε κάθε σημαντικό ματς της ΑΕΚ γίνονται τα ίδια και τα ίδια από τους οπαδούς στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι σκάνδαλο αν δεν μπει ένα τέλος, για να μην νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε, τόσο ο Βασιλειάδης, όσο και η FIFA δεν θέλουν αυστηρές ποινές; Επί της ευκαιρίας, για τα έκτροπα δεν πρέπει να πάρει θέση ο Υφυπουργός;

Που χάθηκε ο Βασιλειάδης;

Ούτε φωνή, ούτε από τον Υφυπουργό Αθλητισμό. Ούτε ένα σχόλιο. Κατά τα άλλα κόπτεται για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Ο κ. Βασιλειάδης δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα; Δεν ενημερώθηκε για την έκθεση της αστυνομίας; Δεν διάβασε την έκθεση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ, ο οποίος ορίζεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού;

Ειδικά η αστυνομία είναι ξεκάθαρη, καθώς αναφέρει ότι «περί ώρα 21.15 με τη λήξη του ημιχρόνου, τριακόσιοι περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ εξήλθαν από τις Θύρες 1 και 35 και επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, μάρμαρα, μπουκάλια, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ κ.α. αντικείμενα. Οι διμοιρίες προέβησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων μέσω και κατάφεραν να απωθήσουν τους επιτιθέμενους φιλάθλους προς τις κερκίδες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Ακόμη προσθέτει ότι «περί ώρα 22.05 πέντε περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και μάρμαρα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη». Συνολικά γίνεται αναφορά σε τρεις συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης

Ξεφτιλίζεται και η UEFA

Ξεφτιλίζεται και η UEFA

Ένα σκαλί πιο κάτω για την ελληνική διαιτησία, παρά την τρίωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

«Τορπίλη» οι ξένοι ρέφερι

«Τορπίλη» οι ξένοι ρέφερι

Έπεσαν πανηγυρικά οι μάσκες μετά την απαράδεκτη διαιτησία του Δανού Κριστόφερσεν στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.