Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός δίνει «μάχες» παντού

Ο Ολυμπιακός δίνει «μάχες» παντού
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 - 08:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η πρόταση του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της Λίγκας στην Ομοσπονδία, να σφυρίζουν μόνο ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» μπορεί να ερμηνευθεί ότι αποτελεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Απόλυτα δικαιολογημένη η πρόταση μετά τα επαναλαμβανόμενα διαιτητικά λάθη σε βάρος των «ερυθρολεύκων», πρόταση που δείχνει ότι ξεχείλισε το ποτήρι και ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάζει με τον Ολυμπιακό που πλέον φαίνεται ότι δίνει «μάχες» σε όλα τα μέτωπα και δεν θα τους αφήσει «σε χλωρό κλαρί».

Επίσης, δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που έχει θέμα με τη διαιτησία. Τελευταία παραδείγματα αποτελούν η επιστολή στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ, που έστειλε, την Πέμπτη (25/10), η ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία καταγράφει τα λάθη που έγιναν σε όλους τους αγώνες και θέτει το εξής ερώτημα: «Υπάρχει κάποιο σχέδιο ή είναι ατυχής συγκυρία;». Άλλο παράδειγμα είναι και ο Άρης, ο οποίος ανέβασε τους τόνους μετά την επιλογή του Τζήλου για το εκτός έδρας παιχνίδι του με την ΑΕΚ, όπως και ο Πανιώνιος που δεν είδε με καλό μάτι την επιλογή του Σιδηρόπουλου στον αγώνα του με τον Ατρόμητο.

Ο απαράδεκτος Φούσεκ

Για να επανέλθουμε στο αίτημα του Αγραφιώτη, δηλαδή του Ολυμπιακού, υπενθυμίζουμε ότι Λάκοβιτς, ο οποίος είναι τοποτηρητής της UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε δει με καλό μάτι το αίτημα να παίζουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς του Ολυμπιακού και δεσμεύτηκε ότι θα το προωθήσει στον Περέιρα. Αντίθετα, ο Φούσεκ, ο Τσέχος υπερσύμβουλος έπαιξε... καθυστέρηση. Ο τελευταίος απάντησε ότι στο επόμενο ΔΣ θα παραστεί ο Περέιρα και θα μιλήσουν για τη διαιτησία.

Το επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ θα γίνει το Νοέμβριο, πιθανόν στο τέλος του. Όμως, ξένοι διαιτητές στον Ολυμπιακό έπρεπε να ορίζονται από ...χθες, καθώς λάθη σε βάρος του έγιναν με ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Πανιώνιος, ο Λεβαδειακός κτλ. Δηλαδή, μέχρι τότε ο Περέιρα θα βάζει τους χειρότερους Ελληνες για να δίνουν... ρεσιτάλ «εξυγίανσης»;

Άλλωστε, αν η UEFA δεν έχει αντίρρηση γιατί να έχουν οι άλλοι που «κάνουν ό,τι θέλει η UEFA»; Όλα τα άλλα είναι αστείες δικαιολογίες...

Μέγα θέμα η ασυλία

Τέλος, σε κανέναν δεν προκαλεί εντύπωση ότι Ολυμπιακός, όχι μόνο αδικείται σε κάθε αγωνιστική από κάτι απίθανους, που με την απόδοσή τους δείχνουν ότι πρέπει να διαγραφούν, όμως το παράδοξο είναι ότι δεν τιμωρούνται ούτε για τα μάτια του κόσμου. Απόδειξη ότι οι ρέφερι και οι βοηθοί που κάνουν λάθη σε βάρος του παίρνουν σερί ορισμούς και παράλληλα οι Τζήλος, Σκουλάς έγιναν διεθνείς.

Διαβάστε επίσης