Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπόθεση Λάζαρου: Αυτοί είναι οι δέκα λόγοι για τη δικαίωση

Υπόθεση Λάζαρου: Αυτοί είναι οι δέκα λόγοι για τη δικαίωση
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018 - 09:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η υπόθεση του Χριστοδουλόπουλου θα εκδικαστεί εκ νέου από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Όμως, ατράνταχτα είναι τα νομικά επιχειρήματα του Ολυμπιακού, του παίκτη και του ΠΣΑΠ, μονόδρομος η δικαίωση, με βάση την εκδίκαση της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, άσχετα αν θα επαναληφθεί. Αναλυτικά:

1)Η ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι το έγγραφο που έχει στα χέρια της και θεωρεί ότι δεσμεύει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο υπεγράφη τον Αύγουστο του 2016.

2)Τα έγγραφα που είναι στα συρτάρια, δεδομένου ότι πουθενά δεν κατέθεσε συμβόλαιο με τον Χριστοδουλόπουλο πέραν του Ιουνίου του 2018, «δεν είναι συμβόλαια και πρόκειται για ανήθικη πρακτική που η ΑΕΚ ζητεί τη νομιμοποίησή τους», όπως σχολίασε η νομική πλευρά του παίκτη.

3)Στις 10 Μαΐου 2018 ο Χριστοδουλόπουλος ήταν στη λίστα των ελευθέρων παικτών που η Superleague κοινοποίησε σε όλες τις ομάδες, χωρίς η ΑΕΚ να αντιδράσει, ενώ το ίδιο ισχύει όταν η Λίγκα επικύρωσε το συμβόλαιο του παίκτη με τον Ολυμπιακό και εξέδωσε το δελτίο του, άρα το τελευταίο είναι τελεσίδικη απόφαση.

4) Ο δικηγόρος του ΠΣΑΠ, Μανώλης Αλιφραγκής επικαλέστηκε απόφαση για τον Κουτρουμπή που αποτελεί δεδικασμένο υπέρ του Χριστοδουλόπουλου.

5) Δεν φαίνεται πουθενά ότι η Βερόνα μεταβίβασε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή στην ΑΕΚ!

6) Όταν ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε εξώδικο στην ΑΕΚ πως θα εξασκήσει το νόμιμο δικαίωμα ως ελεύθερος, αυτή δεν απάντησε.

7) Αν ισχύουν συμβόλαια που βρίσκονται στα συρτάρια, θα γίνουμε ζούγκλα, θα έχουμε ποδοσφαιρικό μεσαίωνα. Οι παίκτες χάνουν όλα τους τα δικαιώματα ως εργαζόμενοι.

8) Στις 14/5/2018 ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΑΕΚ και την ενημερώνει ότι ξεκινά διαπραγματεύσεις με τον Χριστοδουλόπουλο. Στις 15/5/2018 ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και το συμβόλαιο κατατέθηκε στη Superleague. Η ΑΕΚ δηλώνει ότι έχει σύμβαση με τον Χριστοδουλόπουλο την οποία θα καταθέσει την 1/7/2018. Το συμβόλαιο του Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό επικυρώθηκε, ούτε αυτό προσέβαλε η ΑΕΚ!

9)Η ΑΕΚ δεν κυνήγησε Ντίντακ, Μασούντ που επίσης είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όρο μονομερούς ανανέωσης που δεν ισχύει σε κανένα μέρος του κόσμου.

10) Η διαπραγμάτευση με τον Μελισσανίδη που δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι θα εκδικαστούν εκ νέου η έφεση της ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης που ακύρωσε το δήθεν συμβόλαιο του παίκτη με την ΑΕΚ, το οποίο η πλευρά του Ολυμπιακού εύστοχα αποκαλούσε έγγραφο, παράλληλα με την έφεση του Ολυμπιακού με την οποία ζητεί ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους στην ΑΕΚ, επειδή κυνηγά τον Χριστοδουλόπουλο, έναν παίκτη που δεν της ανήκει! Ακόμη, στην υπόθεση συμπεριλαμβάνεται και η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΣΑΠ, του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών, που ως γνωστόν στηρίζει τους παίκτες που θεωρεί πως έχουν δίκιο.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός δίνει «μάχες» παντού

Ο Ολυμπιακός δίνει «μάχες» παντού

Ξεχείλισε το ποτήρι με αφορμή τα συνεχιζόμενα και επαναλαμβανόμενα διαιτητικά λάθη σε βάρος των «ερυθρολεύκων». Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.