Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έτσι «έκαψε» τη σκευωρία ο Ολυμπιακός

Έτσι «έκαψε» τη σκευωρία ο Ολυμπιακός
Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018 - 09:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Ολυμπιακός στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Με αποκαλύψεις και καταγγελίες, δηλαδή με ουσιαστική απολογία, έκανε ξεκάθαρο το στήσιμο και τη σκευωρία, προκειμένου να τιμωρηθεί η ομάδα, με αφορμή τα γεγονότα στο Παμπελλοπονησιακό Στάδιο στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Ας δούμε, μέσω και συμπερασμάτων, πως «έκαψαν» τη σκευωρία οι «ερυθρόλευκοι»:

1) Όλη η ουσία της υπόθεσης έχει να κάνει με τον προβοκάτορα, τον ηθικό αυτουργό που είχε στο κινητό του τον ύμνο του Παναθηναϊκού, αλλά και με τον «εκτελεστή της παράγκας», όπως τον χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας, τον γιατρό του αγώνα και πρώην διαιτητή, Βαγγέλη Δημητρόπουλο, καθώς δεν υπήρξε τραυματισμός στο γήπεδο αλλά από αγνώστους 500 μέτρα μακριά, πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό του.

2) Εξίσου σημαντικό πως και ο ίδιος ο παθών κατέθεσε ενόρκως πως δεν τραυματίστηκε στις εξέδρες, κάτι που δεν ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος. Αρα, η προσπάθεια να εμφανιστεί τραυματίας έπεσε στο κενό και παράλληλα επιβεβαιώνεται και η έκθεση της αστυνομίας ότι δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού ή φιλάθλου.

3) Ο προβοκάτορας και παράλληλα ηθικός αυτουργός για όλα όσα έγιναν είχε στο κινητό του τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Επίσης, όταν χτύπησε, όχι μόνο δεν το έκρυψε αλλά το επεδείκνυε, προκαλώντας του οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο προβοκάτορας πήγε στην αστυνομία που αντί να τον συλλάβει ή να τον προφυλάξει, έκανε εισβολή στην κερκίδα που βρίσκονταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

4)Τα πάντα όλα, για τον προβοκάτορα και ηθικό αυτουργό, επιβεβαιώνονται από καταθέσεις όχι μόνο Πατρινών φιλάθλων αλλά και από καταθέσεις εν ενεργεία αστυνομικών, τις οποίες προσκόμισε ο Ολυμπιακός στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

5) Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν και φωτογραφίες που απεικονίζουν ότι στην εξέδρα βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και φίλαθλοι μεγάλης ηλικίας.

6) «Σύμμαχος» του Ολυμπιακού είναι τόσο το φύλλο αγώνα, όσο και η έκθεση του παρατηρητή, από όπου δεν προκύπτουν επεισόδια και βιαιοπραγίες. Σύμφωνα με τον κανονισμό ο παρατηρητής του αγώνα δεν έπρεπε να συμπεριλάβει την καταγγελία του γιατρού του αγώνα Δημητρόπουλου, επειδή δεν προβλέπεται από πουθενά και είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ο κανονισμός των παρατηρητών αναφέρει ότι πρέπει να γράφουν όσα υποπίπτουν στην αντίληψή τους και στους χώρους ευθύνης της, δηλαδή σε όλο το γήπεδο. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κανονισμό, η έκθεση της αστυνομίας, συμπεριλαμβάνεται στα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία, άρα δεν πρέπει να γίνει δεκτή.

Από όλα αυτά προκύπτει ότι τόσο ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, όσο και το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ, η Ευαγγελία Σουλούκου και ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου διέλυσαν το κατηγορητήριο, το οποίο δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και με ντοκουμέντα έλαμψε η αλήθεια. Ο Ολυμπιακός έλαβε προθεσμία για υπόμνημα μέχρι τη 1 μ.μ. της Παρασκευής (9/11) και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής, Ιωάννης Ασπρογέρακας η απόφαση θα βγει μέχρι την Πέμπτη (15/11). Όμως, θα είναι σκάνδαλο αν ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με άλλη ποινή, πέραν του χρηματικού προστίμου...

Σε αντίθετη περίπτωση προβοκάτορες, δεν είναι σίγουρο ότι ο προαναφερόμενος ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού επειδή πήγε για άλλη δουλειά στο γήπεδο και μετά από... εντολές, θα... αναλαμβάνουν δράση και θα τιμωρούνται οι ομάδες. Θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου, καθώς πρόκειται για πρωτόγνωρη υπόθεση στα δικαστικά χρονικά της αθλητικής δικαιοσύνης και δεν υπάρχει κανένα δεδικασμένο. Για αυτό και ο Ολυμπιακός ζήτησε να αλλάξει το κατηγορητήριο και να τιμωρηθεί μόνο με πρόστιμο.

Διαβάστε επίσης