Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Γραμμένος ψάχνει για... κύκλους!

Όταν ο Γραμμένος ψάχνει για... κύκλους!
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 - 09:13
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα είχε χύμα, ήρθαν και τσουβαλάτα για την Εθνική ομάδα, καθώς η ήττα-ντροπή από την Εσθονία είχε χειρότερες συνέπειες. Η Ελλάδα υποβιβάστηκε στην τέταρτη θέση από πλευράς δυναμικότητας, όπερ σημαίνει ότι την περιμένει κλήρωση-βουνό στις 2 Δεκεμβρίου που θα βγουν οι όμιλοι για την προκριματική φάση του Euro 2020. Επίσης, συνέπεια του... ναυαγίου απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρώπης ήταν να χάσει τη δεύτερη θέση, που θα της έδινε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των πλέι οφ του Nations League, εφόσον η Φινλανδία προκρίνονταν μέσω των ομίλων του Euro.

Δηλαδή, χειρότερα δεν γίνεται για την Εθνική Ελλάδας, έτσι όπως την ξεφτίλισε η... εξυγίανση. Κι όμως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος δεν ανέλαβε ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση. Αν και ο υπ' αρθμόν 1 αρμόδιος, και ταυτόχρονα υπεύθυνος, για αυτή την κατάσταση στις δηλώσεις του ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»...

Το μόνο που βρήκε να πει ήταν: «Εκλεισε ένας κύκλος στη διοργάνωση, αρχίζει ένας καινούργιος στον οποίο θα επικεντρωθούμε και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά στα προκριματικά του Euro»!

Πόσο κατώτερος των περιστάσεων είναι, αποδεικνύεται και από την δήλωσή του για τις άδειες κερκίδες, λες και ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών: «Ο λόγος ήταν προφανής, η όχι καλή πορεία της Εθνικής στη διοργάνωση και η μη εμπορικότητα του παιχνιδιού αν θέλετε. Όλα αυτά, μαζί με τον κακό καιρό, συντέλεσαν στο να μην έρθει ο κόσμος στο γήπεδο».

Πέρα βρέχει για τον Γραμμένο, και μη χειρότερα για την πλήρως απαξιωμένη Εθνική. Σα να μην έχει αντιληφθεί ότι για την, πέρα από κάθε όριο, ξεφτίλα ευθύνεται η διοίκησή του.

Με ομάδα του ...1930

Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο Αναστασιάδης προσελήφθη στην Εθνική για να γίνει το χατίρι του Ιβάν Σαββίδη, απόδειξη ότι τα πράγματα στην ΕΠΟ έχουν να κάνουν με το ποιος θα κάνει επίδειξη δύναμης και όχι με το καλό της ομάδας. Ο Αναστασιάδης κατέβασε μια ομάδα με νοοτροπία του 1930, με τρία αμυντικά χαφ, χωρίς φορ, λες και έπαιζε με μεγαθήριο. Δεν διάβασε τον αντίπαλο και ούτε πρόβλεψε τις οδυνηρές συνέπειες της ήττας. Ένας προπονητής εκτός τόπου και χρόνου, σαν τα βίντεο που έδειχνε στους παίκτες. Αντί να τους δείχνει τον αντίπαλο, τους έδειχνε ματς του Champions League και της Εθνικής Κύπρου, προ ετών, όταν ήταν αυτός προπονητής.

Κι όμως η ομάδα θα πάει στα προκριματικά του Euro 2020 με έναν ακατάλληλο προπονητή, ξεπερασμένης νοοτροπίας και αντιλήψεων. Με έναν προπονητή που αν ήταν καλός δεν θα ήταν στη «ναφθαλίνη» για δυο χρόνια, από όπου ουσιαστικά τον έβγαλε ο Σαββίδης με... παρέμβασή του στην ΕΠΟ. Το χειρότερο είναι ότι με το... καλημέρα έχασε και τους παίκτες, με τους οποίους, εξαιτίας της φιλοσοφίας του, δείχνει να μην έχει επαφή. Και τι είδους φιλοσοφία είναι να τους δείχνει ματς του Champions League ή της Εθνικής Κύπρου;

Διαβάστε επίσης

Μένει για να «καταστρέφει»

Μένει για να «καταστρέφει»

Ο Πορτογάλος απέτυχε ως αρχιδιαιτητής στην πατρίδα του, δεν στέριωσε στη Βραζιλία, όμως στην Ελλάδα κάνει «ό,τι θέλει η FIFA», σύμφωνα με την προπαγάνδα.