Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φάλτσα, ασυλία και η ζωή συνεχίζεται

Φάλτσα, ασυλία και η ζωή συνεχίζεται
Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 - 23:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με τέτοιες διαιτησίες και τέτοιους ορισμούς η κατρακύλα στη διαιτησία είναι χωρίς τέλος. Απόδειξη ότι ο Ευάγγελου (Αθηνών) ορίστηκε σε ένα δύσκολο ματς (Aτρόμητος-Ολυμπιακός), ενώ πέρασαν 50 μέρες από την τελευταία φορά που σφύριξε αγώνα πρωταθλήματος, αν και συνήθως σε δύσκολα παιχνίδια πρέπει να μπαίνουν όσοι είναι φορμαρισμένοι.

Παράλληλα, ο Περέιρα, ή αν προτιμάτε η ΚΕΔ, έχει κατατάξει τους διαιτητές σε κατηγορίες, αν και το καλοκαίρι «έφαγαν» ένα σωρό κόσμο (δέκα διαιτητές και είκοσι βοηθούς), ανεβάζοντας ρέφερι και βοηθούς που υποτίθεται ότι μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος! Όμως, βλέπουμε ότι οι περισσότεροι «νέοi» σφυρίζουν μια στο τόσο και ότι υπάρχουν διαιτητές, τους οποίους «ξεχώρισαν» από τους υπόλοιπους, όχι μόνο στους ορισμούς αλλά και από πλευράς αντιμετώπισης των αρμοδίων.

Σε όλα αυτά προσθέστε και την κακή αγωνιστική εικόνα. Τα φάλτσα κάνουν... συναυλία σε κάθε αγωνιστική, αφού λάθη γίνονται τουλάχιστον στα μισά παιχνίδια!

Οι ομάδες φωνάζουν, οι διαιτητές δεν τιμωρούνται, τα έχουν και χαμένα επειδή δεν ξέρουν με ποια κριτήρια γίνονται οι επιλογές, ενώ οι Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ είναι αποκομμένοι από όλους τους ρέφερι και χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Σύμφωνα με την... κομπανία της «εξυγίανσης» υποτίθεται ότι λογοδοτούν στη FIFA και την UEFA, όμως δεν βγήκε κάποιος να το πει επίσημα! Μήπως ντρέπονται;

Με όσα περιγράφουμε πιο πάνω γίνεται αντιληπτό πως τέτοιο χάος θα πρέπει να θέσει υποψηφιότητα για... βραβείο Οσκαρ. Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει, ενώ κανείς δεν αντιδράσει για να μην συνεχιστούν τα ίδια και χειρότερα...

Οι διαιτητές πρέπει να είναι ομάδα και η ΚΕΔ να είναι οι προπονητές. Όμως, στη ...φάση που βρίσκεται η ελληνική διαιτησία, αυτά τα πράγματα δεν ισχύουν! Σε αρκετά παιχνίδια υπήρξε μέχρι και πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ της διαιτητικής ομάδας, επειδή κάποιος τέταρτος ή βοηθός φοβήθηκε να πάρει την ευθύνη. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, όπου διαιτητές δεν έχουν την απαιτούμενη βοήθεια από τους υπόλοιπους!

Αυτά τα γράφουμε, επειδή κανείς δεν πρόκειται να τα μεταφέρει στους αρμοδίους, όμως προκύπτουν από το ρεπορτάζ. Πάντως, όλα ξεκινούν από την ΚΕΔ, επειδή οι παράγοντές της είναι ανίκανοι να ελέγξουν την κατάσταση. Δεν έχουν την παραμικρή επαφή με τους διαιτητές, είτε για στήριξη, είτε για... γκάζια. Αρα, δεν είναι προπονητές! Οι ρέφερι νιώθουν ξεκρέμαστοι στο έλεος των παραγόντων. Μην ξεχνάμε και τις καταγγελίες για τους ορισμούς!

Διαβάστε επίσης

Το... γλέντι του Βασιλειάδη σε FIFA, UEFA, ΕΠΟ

Το... γλέντι του Βασιλειάδη σε FIFA, UEFA, ΕΠΟ

«Άφαντη» η διοίκηση Γραμμένου, θεατές οι Φούσεκ, Χούμπελ στο... άδειασμα του Υφυπουργού για το αυτοδιοίκητο. Ορατός ο κίνδυνος να μπει σε περιπέτειες το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μένει για να «καταστρέφει»

Μένει για να «καταστρέφει»

Ο Πορτογάλος απέτυχε ως αρχιδιαιτητής στην πατρίδα του, δεν στέριωσε στη Βραζιλία, όμως στην Ελλάδα κάνει «ό,τι θέλει η FIFA», σύμφωνα με την προπαγάνδα.