Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... γλέντι του Βασιλειάδη σε FIFA, UEFA, ΕΠΟ

Το... γλέντι του Βασιλειάδη σε FIFA, UEFA, ΕΠΟ
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 - 09:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές ζήτησαν από τον Βασιλειάδη να κατοχυρώσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όμως γίνεται μια τρύπα στο νερό. Στο άρθρο 81, παράγραφος 14 συμπεριλαμβάνεται διάταξη, η οποία αναφέρεται μόνο στη ΓΣ και στις εκλογές! Πιο συγκεκριμένα: «Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν των διατάξεων του παρόντος». Κατά τα άλλα ο Βασιλειάδης υποτίθεται ότι συνεργάστηκε με FIFA, UEFA! Εκτός αν δεν συνεργάστηκε, άρα το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε περιπέτειες.

Παράλληλα προκύπτει και το εξής ερώτημα: Ο πρόεδρος τους ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος δεν θέλει αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Θέλει η κυβέρνηση, όποια και αν είναι, να επιβάλει μέχρι και κανονισμούς για πρόστιμα και άλλα τέτοια... ωραία; Θα σχολιάσει η ΕΠΟ το νομοσχέδιο ή απλά θα το χειροκροτήσει. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ και ο μόνιμος κάτοικος Αθηνών, ο υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ τι γνώμη έχουν; Γνώριζαν ότι ο Βασιλειάδης θα καταθέσει νομοσχέδιο; Θέλουν αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο; Ο Βασιλειάδης τους υποσχέθηκε ότι δεν ολοκλήρωσε τις νομοθετικές παρεμβάσεις του και πως θα επανέλθει, όμως αρκούν οι υποσχέσεις;

«Υπερεξουσίες» ΕΕΑ

Από τη μια πλευρά ο έλεγχος της ΕΕΑ θα είναι αυστηρός, από την άλλη υπάρχουν υπερεξουσίες που μπαίνουν στα... χωράφια του αυτοδιοίκητου. Τα πιστοποιητικά της αναβαθμίζονται τόσο, ώστε υπάρχει διάταξη που προβλέπει αν η ομοσπονδία χορηγήσει άδεια με τα κριτήρια της UEFA, τη στιγμή που η ΕΕΑ δεν δώσε πιστοποιητικό, τότε προβλέπεται πρόστιμο για την ΕΠΟ, ευτυχώς όχι για την UEFA! Επίσης, ο εκάστοτε Υφυπουργός Αθλητισμού διατηρεί το δικαίωμα να διακόπτει πρωταθλήματα, αν και το... γλύκανε λίγο προσθέτοντας από διαβούλευση με τις Ομοσπονδίες!

Διαβάστε επίσης

Μένει για να «καταστρέφει»

Μένει για να «καταστρέφει»

Ο Πορτογάλος απέτυχε ως αρχιδιαιτητής στην πατρίδα του, δεν στέριωσε στη Βραζιλία, όμως στην Ελλάδα κάνει «ό,τι θέλει η FIFA», σύμφωνα με την προπαγάνδα.