Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έπαιξε ρόλο στο «διαλυμένο πράγμα»

Έπαιξε ρόλο στο «διαλυμένο πράγμα»
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 - 08:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ναι, έτσι χαρακτήρισε τη διαιτησία ο Γιώργος Βασιλειάδης, «διαλυμένο πράγμα», προσθέτοντας ότι «δεν φτιάχνεται σε ένα βράδυ». Εκείνο που παραβλέπει είναι ότι η... εξυγίανση βρίσκεται στα πράγματα για τρίτη σερί χρονιά, άρα είναι γνωστό ποιοι διέλυσαν τη διαιτησία. Ας ρίξει και μια ματιά στις καταγγελίες για τα παράκεντρα που λυμαίνονται το χώρο της. Ας ανοίξει και κουβέντα με τους αρμόδιους, αφού ανακατεύεται με όλους και με όλα.

Άλλωστε, και ο ίδιος ο Βασιλειάδης συμμετείχε στις συνομιλίες, το παραδέχθηκε άλλωστε, με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για το τι πρέπει να γίνει, ώστε να βλέπουμε όλα αυτά τα αίσχη στα ελληνικά γήπεδα. Άρα, έχει μερίδιο ευθύνης.

Δεν είναι λύση να το ρίχνουν στο VAR, που αν και όποτε εγκατασταθεί, θα παρασυρθεί κι αυτό από τα συντρίμμια που δημιούργησε το «διαλυμένο πράγμα». Και εφόσον ισχύει το τελευταίο γιατί δεν το χτίζουν από την αρχή, διώχνοντας τον Περέιρα και τους... συμβούλους του;

Αναλυτικά η δήλωση του Βασιλειάδη για τη διαιτησία: «Δεν είναι λύση να έρχονται συνέχεια ξένοι διαιτητές. Η αλήθεια είναι βέβαια πως έχουμε μια ηρεμία με αυτούς προς το παρόν. Δεν μπορούμε όμως να περιμένουμε για καιρό ακόμη, για να φτιάξει η κατάσταση. Πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπιστία, με ένα υψηλό επίπεδο διαιτησίας. Αυτό θα γίνει με σοβαρή εκπαίδευση των διαιτητών. Η διαιτησία είναι ένα διαλυμένο πράγμα που δεν μπορεί να φτιάξει σε ένα βράδυ».

Διαβάστε επίσης