Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεσκεπάζονται σε κάθε αγωνιστική...

Ξεσκεπάζονται σε κάθε αγωνιστική...
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018 - 09:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πόνεσαν τα μάτια μας με αυτά που βλέπουμε στο πρωτάθλημα. Εκεί που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Κατά σύμπτωση, όλα αυτά γίνονται για το... καλό του ΠΑΟΚ (ειδικά του ΠΑΟΚ) αλλά και της ΑΕΚ. Ακόμη, και η λέξη «εξυγίανση» κατάντησε να ισοδυναμεί με το άνευ προηγουμένου χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όμως, δεν υπάρχει κανείς, να μαζέψει τον Γραμμένο, τον Περέιρα και την υπόλοιπη κομπανία του Πάρκου. Όλοι είναι μόνο θεωρία. Στον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ, Χέρμπερτ Χούμπελ δεν άρεσε (sic) η διαιτησία του Ελβετού Ζακοτέ, ο οποίος «έσφαξε» τον Ολυμπιακό στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όμως μια που το διέρρευσαν, μια που το ξέχασαν. Με αφορμή την καρατόμηση του Τσαχειλίδη, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέφρασε την ανησυχία της, θεωρώντας την απόφαση της διοίκησης Γραμμένου «ως ένα βήμα προς τα πίσω από τη διασφάλιση της συνολικής ανεξαρτησίας της διαιτησίας στην Ελλάδα», ενώ επεσήμανε ότι «έχει την υποχρέωση να μεριμνά ώστε η ΚΕΔ να παραμένει ανεξάρτητη από οποιαδήποτε σύγκρουση». Μια από τα ίδια! Μέχρι και ο Βασιλειάδης χαρακτήρισε «διαλυμένο πράγμα» τη διαιτησία, παρότι και ο ίδιος έχει ευθύνη για αυτά που γίνονται.

Φούσκες, φούσκες, φούσκες. Όλα για να γίνονται τα ίδια και τα ίδια. Για να ξεσκεπάζονται σε κάθε αγωνιστική και παράλληλα να αηδιάζουν όλοι οι φίλαθλοι. Θα εκτίθονταν λιγότερο αν έδιναν το πρωτάθλημα με νόμο, με τη... σφραγίδα και των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ.

Λάθος σαν αυτό του Τσαμούρη (Πειραιά), ο οποίος στη Λαμία δεν έδωσε πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ στο... βόλεϊ του Βιερίνια, παρότι ήταν μπροστά στη φάση, ή το απίστευτο σπρώξιμο του Φωτιάδη (Καστοριάς) στο ματς της ΑΕΚ με την Ξάνθη, να μην ξεχνάμε και το... ρεσιτάλ της βοηθού Δέτση (Αθηνών) υπέρ της ΑΕΚ στο Αγρίνιο γίνονται συνέχεια, αλλάζουν μόνο τα ονόματα των διαιτητών ή των βοηθών. Και δεν τολμάμε να πιστέψουμε ότι δεν τα βλέπουν, αν όχι είναι επικίνδυνοι, αν ναι είναι ανίκανοι.

Η άλωση της ΕΠΟ με τον κατά τον Σαββίδη «δικό μας Γραμμένο» είναι η... πηγή για να βλέπουμε τη χειρότερη διαιτησία των τελευταίων ετών. Παράλληλα, ο Περέιρα την καταστρέφει αντί να τη βελτιώσει. Ούτε ένα βήμα προς τα εμπρός, με τον Γραμμένο και τον Πορτογάλο, γίνονται μόνο βήματα προς τα πίσω.

Στη διαιτησία δεν υπάρχει υγεία. Η εγχείριση (της εξυγίανσης) πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε. «Έφαγαν» δεκάδες διαιτητές και βοηθούς, όλα έγιναν με την ανοχή της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, για να υπάρχει αυτό το χάος...

Το γεγονός ότι ο Γραμμένος και ο Περέιρα δεν παίρνουν θέση για όλα αυτά, ισοδυναμεί και με ομολογία αποτυχίας. Αν έκαναν απολογισμό, το μόνο που θα κατάφερναν θα ήταν να γελάει το σύμπαν. Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν πάει πιο κάτω...

Διαβάστε επίσης