Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπάρχουν εισαγγελείς για την... εξυγίανση;

Υπάρχουν εισαγγελείς για την... εξυγίανση;
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 - 21:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το γεγονός ότι η λέξη... εξυγίανση ισοδυναμεί με ποδοσφαιρική αηδία, αρκεί για συμπεράσματα. Όσοι ευνοούνται πλέον δεν την χρησιμοποιούν και όσοι αδικούνται το κάνουν για να χλευάσουν την αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί. Πρόκειται για το ποδοσφαιρικό «αφήγημα» που έγινε «αέρας κοπανιστός» και με την ευκαιρία το καινούριο «αφήγημα» είναι το VAR για να δικαιολογήσουν τα απίστευτα και παράλογα διαιτητικά λάθη.

Για τρίτη σερί αγωνιστική περίοδο, η απόδειξη είναι και τα βίντεο, οι φίλαθλοι βλέπουν μια διαιτησία που παίζει το... ίδιο βιολί, σφυρίγματα 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ (κυρίως) και ΑΕΚ, ρεσιτάλ λαθών κατά του Ολυμπιακού. Οι φίλαθλοι βλέπουν να αλλοιώνεται η βαθμολογία, όμως παρά και τις καταγγελίες για παρασκήνιο και ποδοσφαιρικά παράκεντρα, η κυβέρνηση που πρωτοστάτησε για τις αλλαγές, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ που πήραν αποφάσεις και η ΕΠΟ με μια ανύπαρκτη διοίκηση, αδυνατούν να κάνουν κάτι. Το ίδιο ισχύει και για την ΚΕΔ των τριών ξένων αρχιδιαιτητών (Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ), καθώς τα λάθη των διαιτητών διαδέχονται το ένα το άλλο.

Με βάση όλα αυτά, πλέον, μόνη λύση φαίνεται να αποτελεί η παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Άλλωστε και η ΕΠΟ με σχετική διαρροή, τη Δευτέρα 10/12, κάλεσε τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια να παρουσιάσει «πάραυτα, με στοιχεία και ονόματα, ενώπιον της δικαιοσύνης», οπότε δεν πρωτοτυπούμε...

Αφορμές υπάρχουν πάρα πολλές, δεδομένου ότι ειδικά φέτος η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική. Παράλληλα, η καχυποψία βρίσκεται στο ζενίθ, άρα θα είχε ενδιαφέρον μια έρευνα στις τάξεις των φιλάθλων. Όμως, οι αρμόδιοι, κυρίως η ΕΠΟ, δεν κάνουν ούτε αυτό!

Το παραπάνω κείμενο είναι απολογιστικό για τις 13 πρώτες αγωνιστικές. Κάτι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν φωνές ότι το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει.

Διαβάστε επίσης