Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να μιλήσουν οι διαιτητές

Να μιλήσουν οι διαιτητές
Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 - 20:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο ξυλοδαρμός του διαιτητή Θανάση Τζήλου (Λάρισας), ενέργεια αναμφίβολα καταδικαστέα, έφερε στα όριά τους τους διαιτητές, ή για να είμαστε περισσότερο σαφείς «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη», όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπός τους Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών) στη συνάντησή του με τους Γραμμένο, Περέιρα, Φούσεκ, Μάριν, Λίντμπεργκ. Το γιατί νιώθουν έτσι, το εξηγούν στην ανακοίνωσή τους, με την οποία αναφέρουν ότι υπάρχει «αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί μετά από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά προσώπων που υπηρετούν τη διαιτησία», προσθέτοντας ότι βρίσκονται «απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν».

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, για τους ρέφερι. Η μεγάλη ευκαιρία για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους είναι η συνάντηση που θα έχει στις 4 Ιανουαρίου η αντιπροσωπεία τους με τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου. Θα πρέπει να πάνε κατάλληλα προετοιμασμένοι και να αποδείξουν ότι βρίσκονται απέναντι στο σκοτεινό παρασκήνιο, αν υπάρχει. Αν δεν το κάνουν οι διαιτητές, ας τους ρωτήσουν οι αρμόδιοι (Γραμμένος, Περέιρα, Φούσεκ). Πάντως, όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι αποφασισμένες να κοιτάξει στα μάτια η μία την άλλη.

Αρκεί να μην μπουν όλα στον ...μύλο των εντυπώσεων. Η καλόπιστη αγωνιστική κριτική είναι επιβεβλημένη, όπως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν ανακοινώσεις ή δηλώσεις για τη διαιτησία και μάλιστα σε μια δημοκρατική χώρα. Αρκεί φυσικά να μην ξεπερνούν τα όρια...

Βέβαια, κάτι πρέπει να γίνει και με τα λάθη που κάνουν οι διαιτητές, εννοούμε τα λάθη που προκαλούν τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές ομάδες ζήτησαν ξένους ρέφερι, ούτε το γεγονός ότι αρκετές έχουν παράπονα (μέχρι και οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ!!!) από τη διαιτησία, άσχετα αν δεν συμφωνεί ο Περέιρα. Θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους φιλάθλους που οφείλονται.

Διαβάστε επίσης

Όλα τριγύρω (δεν) αλλάζουν

Όλα τριγύρω (δεν) αλλάζουν

Η ΕΠΟ απέτυχε να πείσει τους διαιτητές να μην κάνουν αποχή, όμως στο Πάρκο Γουδή προεξοφλούν ότι αυτό θα συμβεί την 4η Ιανουαρίου και αποδεικνύονται ξανά κατώτεροι των περιστάσεων. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Σούπερ αποτυχία των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ

Σούπερ αποτυχία των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται για τρίτη σερί σεζόν βρίσκεται υπό την... ομπρέλα των υπερκείμενων αρχών, όμως μόνο εξομάλυνση δεν έγινε. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Οι απόκριες ήρθαν νωρίτερα

Οι απόκριες ήρθαν νωρίτερα

Άσχετοι βγάζουν συμπεράσματα και πορίσματα, υποκαθιστώντας την αστυνομία, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά του Τζήλου. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.