Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Όλα τριγύρω (δεν) αλλάζουν

Όλα τριγύρω (δεν) αλλάζουν
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 - 09:04
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

- Θα είσαι φρόνιμος;

- Χάρακας!

Με την τελευταία λέξη έδωσε σχετική διαβεβαίωση ο Μίμης Φωτόπουλος στην Γεωργία Βασιλειάδου, στην Ωραία των Αθηνών.... Και για να το κάνουμε ποδοσφαιρικό, κάτι τέτοιο φιλοδοξεί να πετύχει η ΕΠΟ στη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου (σ.σ. την άλλη Παρασκευή) με την αντιπροσωπεία των διαιτητών στην οποία θα λάβουν μέρος η ΚΕΔ, η Σούπερ Λίγκα και ο υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ.

Η ΕΠΟ ήδη έχει μια αποτυχία, αφού οι Γραμμένος και Περέιρα δεν μπόρεσαν να πείσουν τους ρέφερι να ανακαλέσουν την απόφασή τους, ώστε να διεξαχθεί κανονικά η 15η αγωνιστική. Το να σπεύδει να προεξοφλήσει ότι θα τους πείσει να πάρουν πίσω την επ' αόριστον αποχή, δεν σημαίνει ότι συνεχίζει τη λάθος τακτική; Μήπως, σημαίνει και ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα που έχουν;

Τελικά, όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν. Η ομοσπονδία ήταν, είναι και θα παραμείνει κατώτερη των περιστάσεων.

Η αποχή των διαιτητών αποφασίστηκε λόγω του μαφιόζικου χτυπήματος κατά του διαιτητή Τζήλου (Λάρισας) και η ΕΠΟ δεν είναι αρμόδια να πάρει μέτρα για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, ούτε οι διαιτητές μπορούν να γίνουν ντετέκτιβ, ώστε να βρουν από μόνοι τους τους δράστες, οδηγώντας την αστυνομία στη σύλληψή τους.

Μια καλή ιδέα θα ήταν, στη σύσκεψη της 4ης Ιανουαρίου να κληθούν και εκπρόσωποι της αστυνομίας, ακόμη και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ούτε κάποιος έβαλε στον Γραμμένο την ιδέα να συναντηθεί με την Υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα. Παράλληλα αυτό δείχνει ότι περισσότερο, δυστυχώς, θα έχουμε να κάνουμε με επικοινωνιακό σόου, παρά με θέμα ουσίας και μακάρι να διαψευστούμε.

Η συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου προσφέρεται για να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα της διαιτησίας. Όμως, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, επειδή για κάτι τέτοιο απαιτούνται αλλαγές και σε πρόσωπα. Αρα, το μόνο μέτρο που μπορεί να προτείνει, επειδή τη συμφέρει στο σύστημα είναι να επιβάλλονται ποινές σε περίπτωση που γίνονται δηλώσεις ή βγαίνουν ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας.

Για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σχετικά με τα πρόσωπα που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πιπέρι στο στόμα!

Ποιος θα θίξει τέτοιο θέμα, από τη στιγμή που «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», όπως θα είπε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία «ο Ατσίδας»...

Διαβάστε επίσης

Μια συνάντηση και μια... τρύπα στο νερό

Μια συνάντηση και μια... τρύπα στο νερό

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη γίνονται δηλώσεις και να μην βγαίνουν ανακοινώσεις για να λένε ότι πάει καλά η χειρότερη διαιτησία των τελευταίων ετών. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Να μιλήσουν οι διαιτητές

Να μιλήσουν οι διαιτητές

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν σαφή αναφορά περί τρομοκρατίας σε βάρος τους, άρα απαιτούνται απαντήσεις. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Σούπερ αποτυχία των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ

Σούπερ αποτυχία των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, ΕΠΟ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται για τρίτη σερί σεζόν βρίσκεται υπό την... ομπρέλα των υπερκείμενων αρχών, όμως μόνο εξομάλυνση δεν έγινε. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.