Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια συνάντηση και μια... τρύπα στο νερό

Μια συνάντηση και μια... τρύπα στο νερό
Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019 - 19:54
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αναμενόμενο το τέλος, με αφορμή την κρίση που ξέσπασε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξαιτίας της αποχής των διαιτητών λόγω του ξυλοδαρμού του διεθνή ρέφερι, Θανάση Τζήλου (Λάρισας) που ήταν επ' αόριστον, τελικά διήρκησε μόνο μια αγωνιστική, για την 15η, αυτή που επρόκειτο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα. Αποτελούσε κοινό μυστικό πως η συνάντηση της Παρασκευής (04/01) στα γραφεία της ΕΠΟ για τη λήξη της ήταν τυπική υπόθεση, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την ψηφοφορία των διαιτητών και των βοηθών.

Όπως αποτέλεσε κοινό μυστικό ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη γίνονται δηλώσεις και να μην βγαίνουν ανακοινώσεις για να λένε ότι πάει καλά η χειρότερη διαιτησία των τελευταίων ετών. Κατά τα άλλα μια από τα ίδια. Ένα ακόμη σόου. Μέτρα, μέτρα, μέτρα, δηλαδή ξαναζεσταμένο φαγητό. Παρότι δεν εφαρμόζουν αυτά που ήδη έχουν αποφασίσει!

Ηχηρές απουσίες

Κι όμως, από τη συνάντηση της Παρασκευής υπήρξαν και ηχηρές απουσίες. Δεν ήρθαν στην Ελλάδα, ούτε ο τοποτηρητής της ΦΙΦΑ Μπιορν Βασάλο, ούτε ο τοποτηρητής της ΟΥΕΦΑ Ζόραν Λάκοβιτς, ούτε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ, Χέρμπερτ Χούμπελ, ούτε φυσικά κάποιος άλλος από την Επιτροπή Παρακολούθησης. Αυτό σημαίνει ότι άπαντες κρατούν αποστάσεις από τη διοίκηση Γραμμένου και πλέον δεν υπάρχει στήριξη ούτε στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΠΟ, «του δικού μας Γραμμένου», σύμφωνα με τον Ιβάν Σαββίδη. Μέχρι και ο Φούσεκ ήταν λιγομίλητος.

Χάνει έδαφος ο Γραμμένος

Εδώ και μέρες έχουμε γράψει ότι ο Γραμμένος χάνει διαρκώς έδαφος στους κόλπους των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, εξαιτίας της κακής εικόνας που παρουσιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από εκεί που τον στήριζαν σε κάθε ευκαιρία, πλέον ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ΕΠΟ έκαναν προσπάθεια στη συνάντηση να παραστεί τουλάχιστον ο Χούμπελ, όμως ο Αυστριακός τελικά δεν ήρθε. Ούτε είναι τυχαίο ότι οι Βασάλο, Λάκοβιτς έχουν καιρό να εμφανιστούν στο Πάρκο Γουδή.

Διαβάστε επίσης

Άλλα έλεγε, άλλα λέει

Άλλα έλεγε, άλλα λέει

Όταν ανέλαβε δεν έβλεπε πίεση στους διαιτητές, τώρα μιλάει για μπούλινγκ. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Στο... χάος οι σχέσεις μεταξύ Περέιρα-διαιτητών

Στο... χάος οι σχέσεις μεταξύ Περέιρα-διαιτητών

Έφερε ξένους ρέφερι, δεν τους στηρίζει στο θέμα των οφειλών, «αδιάφορος» και ο Μάριν για τη Φούτμπολ Λιγκ, όπου οφείλονται όλες οι περσινές αμοιβές, φυσικά και οι φετινές. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Όλα τριγύρω (δεν) αλλάζουν

Όλα τριγύρω (δεν) αλλάζουν

Η ΕΠΟ απέτυχε να πείσει τους διαιτητές να μην κάνουν αποχή, όμως στο Πάρκο Γουδή προεξοφλούν ότι αυτό θα συμβεί την 4η Ιανουαρίου και αποδεικνύονται ξανά κατώτεροι των περιστάσεων. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.