Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλα έλεγε, άλλα λέει

Άλλα έλεγε, άλλα λέει
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 - 08:57
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Βίτορ Μέλο Περέιρα: Μπορεί να είναι Πορτογάλος, όμως είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν ευθύνεται για τίποτα! Προβάλει την άνοδο της διαιτησίας, άσχετα αν όλα αυτά που λέει για την πλειοψηφία των ομάδων (σ.σ. οι 12 ΠΑΕ ζήτησαν ξένους διαιτητές ή έβγαλαν ανακοινώσεις με παράπονα κατά της διαιτησίας) αλλά και των φιλάθλων είναι «μαγική εικόνα».

Ο Περέιρα δεν ευθύνεται ούτε για τους ορισμούς, από τη στιγμή που οι διαιτητές δεν πάνε καλά, ούτε για την ατιμωρησία, ορίζοντας όσους κάνουν «χοντρά λάθη». Τώρα μιλάει για μπούλινγκ, ενώ σε συνέντευξη που είχε δώσει στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 είχε ερωτηθεί: Εχετε διαπιστώσει αν οι Ελληνες διαιτητές επηρεάζονται από τις μεγάλες ομάδες;

Και απάντησε: «Δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου. Θέλω να πιστεύω και ελπίζω πως κανένας διαιτητής δεν επηρεάζεται και δεν θα επηρεάζεται ούτε στο μέλλον από οποιαδήποτε ομάδα. Ταυτόχρονα είναι και δική μας ευθύνη να προετοιμάζουμε τους διαιτητές να μην υποκύπτουν ή επηρεάζονται σε πιθανές τέτοιες πιέσεις. Και εννοείται ότι και η Κεντρική Επιτροπής Διαιτησίας πρέπει και θα είναι ανεξάρτητη και αμερόληπτη».

Τελικά ποιο από τα δυο ισχύει;

Πρέπει ή όχι να γίνεται κριτική στους διαιτητές ή να αρκούμαστε στα συμπεράσματα του Περέιρα που λέει ότι η διαιτησία πάει καλά, τη στιγμή που τα ντέρμπι σφυρίζουν ξένοι ρέφερι και 12 ομάδες της Λίγκας έχουν ζητήσει ξένους διαιτητές ή έχουν βγάλει ανακοινώσεις με αφορμή διαιτητικά λάθη;

Διαβάστε επίσης

Στο... χάος οι σχέσεις μεταξύ Περέιρα-διαιτητών

Στο... χάος οι σχέσεις μεταξύ Περέιρα-διαιτητών

Έφερε ξένους ρέφερι, δεν τους στηρίζει στο θέμα των οφειλών, «αδιάφορος» και ο Μάριν για τη Φούτμπολ Λιγκ, όπου οφείλονται όλες οι περσινές αμοιβές, φυσικά και οι φετινές. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Μια συνάντηση και μια... τρύπα στο νερό

Μια συνάντηση και μια... τρύπα στο νερό

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μη γίνονται δηλώσεις και να μην βγαίνουν ανακοινώσεις για να λένε ότι πάει καλά η χειρότερη διαιτησία των τελευταίων ετών. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.