Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κατέρρευσε το αφήγημα του μπούλινγκ

Κατέρρευσε το αφήγημα του μπούλινγκ
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 - 23:46
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Περέιρα δήλωσε ότι οι διαιτητές δέχονται μπούλινγκ, το ίδιο είπε και ο διεθνής διαιτητής Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας) σε συνέντευξή του. Όμως, το αφήγημα κατέρρευσε, εξαιτίας των λαθών που έγιναν στα περισσότερα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής, με τον διεθνή ρέφερι να δίνει το πέναλτι-φάντασμα της δεκαετίας.

Πριν προχωρήσουμε στην αγωνιστική ανάλυση των διαιτητών αλλά και των ορισμών που κάνει ο Πορτογάλος, πρέπει να υπενθυμίσουμε τη δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, Ευάγγελου Γραμμένου στην «Αθλητική Κυριακή», ο οποίος τόνισε: «Αποκαταστάθηκε η ηρεμία στη διαιτησία. Οι διαιτητές σφυρίζουν πιο ασφαλείς. Έχουν δίπλα της την ΕΠΟ και την Πολιτεία. Στη συνάντηση που είχαμε τους είπαμε να κάνουν αυτό που επιβάλλει το καθήκον τους».

Άρα, στο ματς Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1 ο Σκουλάς τι πίεση είχε για να δώσει το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε βουτιά του Κάστρο, ένα λάθος που σημαδεύει την καριέρα ενός διαιτητή; Δεν αλλοιώθηκε μόνο το αποτέλεσμα του αγώνα στα Πηγάδια, αλλά και η βαθμολογία.

Μήπως ο Περέιρα δεν κάνει ορισμούς σωστούς ορισμούς; Ο Σκουλάς στην Τρίπολη δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα για το «ντου» του Λουτσέσκου και παραγόντων του ΠΑΟΚ στον βοηθό Κωνσταντόπουλο, στο ημίχρονο του αγώνα. Παρόλα αυτά ο Πορτογάλος τον όρισε στην Ξάνθη, κατά παράβαση του κανονισμού, αφού η ελλιπής συμπλήρωση του φύλλου αγώνα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, με βάση το άρθρο 73, παράγραφος 2 του κανονισμού διαιτησίας!

Μήπως φταίει και η ασυλία, καθώς, με εξαίρεση τον βοηθό Καμπούρη, άλλος διαιτητής ή βοηθός δεν έχει πάει σπίτι του, παρότι αρκετοί έκαναν χειρότερα λάθη από αυτόν; Όμως, η 17η αγωνιστική, για να μη στεκόμαστε μόνο στον Σκουλά, ήταν από τις χειρότερες της σεζόν. Σε μια εποχή που ο Γραμμένος παραδέχθηκε ότι «αποκαταστάθηκε η ηρεμία στη διαιτησία» διαβάστε τα λάθη που έγιναν.

Ιδού με δυο λόγια την αγωνιστική κριτική:

*ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-2: Ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) δεν έδωσε πέναλτι στους «ερυθρόλευκους», ανέχθηκε τα σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων, δεν απέβαλε τον Σιόντη.

*Απόλλων – Λεβαδειακός 0-0: Ο Λάμπρου (Εύβοιας) δεν έκανε δυο αποβολές, μια για κάθε ομάδα. Προς το τέλος του αγώνα η Δέτση έκοψε τον Απόλλωνα με δυο ανύπαρκτα οφσάιντ και μετά ο Κωνστάντιος (Εύβοιας) τον Απόλλωνα.

*ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 3-0: Στο 41' ο Σιδηρόπουλος, με το ματς στο 1-0, απέβαλε εύκολα τον Μακρύλλο του Πανιωνίου. Τέτοια κόκκινη κάρτα δεν έχει δοθεί σε αντίπαλο του Ολυμπιακού. Δεν είναι λάθος αλλά...

*ΟΦΗ – Παναιτωλικός 3-0: Το χειρότερο είναι ότι διαιτητής (Κοστάνης) και βοηθός (Σινιοράκης) συμφώνησαν για την ανύπαρκτη αποβολή του τερματοφύλακα φιλοξενουμένων Κυριακίδη, μετά το 1-0!

*Λάρισα – Αρης 0-0: Ο Φωτιάδης (Καστοριάς) δεν απέβαλε παίκτη του Αρη.

*ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-0: Ο Φωτιάς (Πέλλας) έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ που έκανε το 3-0, ενώ δεν απέβαλε τον Μάνταλο που κλώτσησε τον Ιγκλέσιας εκτός φάσης, με τις τάπες.

Διαβάστε επίσης

Το... απίθανο με Σιδηρόπουλο!

Το... απίθανο με Σιδηρόπουλο!

Πριν διεξαχθεί και πριν βαθμολογηθεί για το ματς ΠΑΟΚ-Πανιώνιος, πήρε ορισμό στο Κύπελλο. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.