Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα λόγια του αέρα και η πραγματικότητα

Τα λόγια του αέρα και η πραγματικότητα
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 - 19:39
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπάρχουν τα λόγια, υπάρχει και η πραγματικότητα. Όλα τα επιχειρήματα των αρμοδίων αλλά και της προπαγάνδας για τη διαιτησία πήγαν στο καλάθι των αχρήστων, κάτι που αποδεικνύεται και από τις φάσεις που η ίδια η ΚΕΔ έδειξε στο τελευταίο σεμινάριο, το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη (12/02) και ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη (14/02), των διαιτητών και των βοηθών της Superleague. Οι αρμόδιοι μιλούσαν για... μπούλινγκ και ότι τάχα λάθη κάνουν μόνο οι νέοι διαιτητές του πίνακα, όμως από πότε οι Σιδηρόπουλος, Παπαδόπουλος, Ευαγγέλου, Ζαχαριάδης, Τζοβάρας είναι νέοι διαιτητές;

Για παράδειγμα προβλήθηκε το λάθος του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου) με το μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Χουλτ στο ματς Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1, όπου, εκτός αυτό έκανε και το επικό λάθος, καθώς έδωσε πέναλτι σε φάση εκτός περιοχής. Όμως, ο πρώην κορυφαίος ούτε μπούλινγκ δέχθηκε, ούτε νέος διαιτητής είναι.

Το ίδιο ισχύει και με τον Ευαγγέλου (Αθηνών), καθώς δεν ήταν δυνατόν να μην προβληθεί στο σεμινάριο το λάθος του στο Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-2, όπου ο Μάνταλος χρησιμοποίησε το χέρι του πριν σκοράρει. Ένα ακόμη λάθος «παλαιού» ήταν του Ζαχαριάδη (Μακεδονίας), ο οποίος στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων 1-0 ήταν ο μόνος που είδε χέρι εκτός περιοχής, αποβάλλοντας τον τερματοφύλακα Βάσιτς. Μια ακόμη φάση που προβλήθηκε ήταν το λάθος του Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) στο ματς Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1, ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι στο τέλους του αγώνα. Δεν έλειψε κι ένα πέναλτι-φάντασμα του Τζοβάρα (Φθιώτιδας) στο παιχνίδι Αρης-Παναθηναϊκός 1-1, όπου μόνο αυτός είδε χέρι, όπως και ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο Κουμπαράκης υπέρ των γηπεδούχων, σε χέρι του Κόρχουτ, στο Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0.

Επαναλαμβάνουμε, όλα αυτά με βάση τις φάσεις που έδειξαν στο σεμινάριο. Συνεπώς, όλα τα επιχειρήματά τους έγιναν... αέρας. Η πραγματικότητα είναι ότι η διαιτησία αλλοίωσε τη βαθμολογία, επειδή το 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι... φιλοσοφία από την αρχή της σεζόν, ταυτόχρονα με το 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης