Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτα Περέιρα, μετά άλλοι δέκα!

Πρώτα Περέιρα, μετά άλλοι δέκα!
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 - 20:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι κακές διαιτησίες, οι οποίες αλλοίωσαν τη βαθμολογία. Η κατάταξη των ομάδων δεν είναι αυτή που βλέπουμε, με άλλα λόγια η βαθμολογία δεν ανταποκρίνεται στην αγωνιστική πραγματικότητα, δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες. Άλλωστε, η διαιτησία από την αρχή της σεζόν βρίσκεται στο κάδρο και οι φίλαθλοι γνωρίζουν ότι αρκετοί ρέφερι σφύριξαν και σφυρίζουν με αγωνιστική φιλοσοφία 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και παράλληλα άλλοι τόσοι με αγωνιστική φιλοσοφία 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Παράλληλα, αλλοιώθηκαν αποτελέσματα μέχρι και σε αγώνες μεταξύ μικρομεσαίων ομάδων, όπου κι εκεί υπάρχουν συστηματικά ευνοημένες και συστηματικά αδικημένες ομάδες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η... παράσταση της «εξυγίανσης» συνεχίζεται για τρίτη αγωνιστική περίοδο, αρχικά με Τριτσώνη, Κουκουλάκη, μετά με Περέιρα επικεφαλής της ΚΕΔ. Αρα, είναι επιτακτική ανάγκη η FIFA και UEFA να πάρουν γενναίες αποφάσεις, αν δεν θέλουν να ξεφτιλίζονται και να αλλοιώνεται η βαθμολογία της Superleague, όχι μόνο στην κορυφή αλλά τόσο στη μέση όσο και στην ουρά. Οι φίλαθλοι θεωρούν ότι η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο.

Η κατάσταση θα αλλάξει μόνο αν φύγει ο Περέιρα μαζί με τουλάχιστον δέκα διαιτητές και τουλάχιστον άλλους τόσους βοηθούς από τον πίνακα της Superleague. Σε αυτόν υπάρχουν διαιτητές, μέχρι και διεθνείς, οι οποίοι έχουν κάνει λάθη, πάντα με βάση την απόδοσή τους μέσα στο γήπεδο και όχι με βάση τις εκθέσεις των παρατηρητών που η ίδια η ΚΕΔ έχει απαξιώσει, είτε βγάζοντας ορισμούς Κυπέλλου πριν γίνουν αγώνες πρωταθλήματος, είτε ορίζοντας διαιτητές που σύμφωνα με το ρεπορτάζ τιμωρούσαν οι παρατηρητές τους.

Διαβάστε επίσης