Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποτέ ξανά τόσα και τέτοια λάθη

Ποτέ ξανά τόσα και τέτοια λάθη
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 - 08:57
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπάρχει η άποψη των αρμοδίων και η άποψη του κόσμου. Θεωρούμε πως η δεύτερη είναι και η επικρατούσα, αφού οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτα παραπάνω από το να ευλογήσουν τα γένια τους. Ακόμη και οι άνθρωποι του χώρου της διαιτησίας θεωρούν ότι η κατάσταση είναι «μαύρα χάλια» και ανησυχούν για το μέλλον της, με εξαίρεση το τρίο της ΚΕΔ.

Η διαιτησία είναι η μεγάλη χαμένη της σεζόν. Οι Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ θα έπρεπε να ντρέπονται για τα χοντρά λάθη που έχουν γίνει. Ένα παράδειγμα είναι ο Τσαμούρης (Πειραιά) που δεν έδωσε πέναλτι στο βόλεϊ του Βιεϊρίνια στον αγώνα Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1, άλλο ο Ευαγγέλου (Αθηνών), ο οποίος στον αγώνα ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-2 δεν καταλόγισε το χέρι του Μάνταλου, στη φάση που άνοιξε το σκορ, άρα το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Σημειώστε ότι ο Ευαγγέλου στο περσινό παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 έδωσε πέναλτι σε φάση εκτός περιοχής, σε βάρος των «ερυθρόλευκων». Αυτό που έπαθε και ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στο παιχνίδι Κυπέλλου Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 και φυσικά το πέναλτι αντί για φάουλ ήταν υπέρ της ΑΕΚ. Σημειώστε ότι δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ομάδας του Περιστερίου.

Απαρατήρητη δεν πέρασε και η διαιτησία του Φωτιάδη (Καστοριάς) με τα δυο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (2-1). Επίσης, έσπασε κάθε ρεκόρ η διαιτησία του Σκουλά στον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-2, όπου τα τρία γκολ των γηπεδούχων δεν έπρεπε να μετρήσουν, έπρεπε να αποβληθεί και ο Γιαννούλης. Σε αυτά προσθέστε και την... περίπτωση Σέζου (Κιλκίς), ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι στον Ποντένσε, αν και ο Πορτογάλος τραυματίστηκε από το μαρκάρισμα του Γαρουφαλιά, αν και το μαρκάρισμα ήταν στις καθυστερήσεις, αν και το ματς είχε κριθεί!

Ποτέ στο παρελθόν η διαιτησία δεν έκανε τόσο χοντρά λάθη. Πως θα παραμείνουν Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ; Οι παράγοντες της ΚΕΔ ήδη έδειξαν ότι δεν κάνουν και δεν χρειάζεται κάποιος να ελπίζει ή να περιμένει σε κάτι.

Διαβάστε επίσης

Γκάγκας από το... πουθενά!

Γκάγκας από το... πουθενά!

Ο Λαρισαίος βοηθός πρώτη φορά φέτος μπαίνει με τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος θα σφυρίξει Ολυμπιακός-Αρης. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Μαζί είναι, χώρια καταλαβαίνουν

Μαζί είναι, χώρια καταλαβαίνουν

Υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας, μεταξύ Ελλήνων και ξένων που έχουν την ευθύνη της ΕΠΟ, ακόμη και σε θέματα που έχουν με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.