Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκάγκας από το... πουθενά!

Γκάγκας από το... πουθενά!
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019 - 20:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ορισμός σημαίνει ανάλυση και δεν περνά απαρατήρητο ότι οι βοηθοί του Σιδηρόπουλου στην Ευρώπη είναι ο Κωσταράς (Αιτ/νιας) και ο Δημητριάδης (Μακεδονίας). Όμως, στο ματς της Κυριακής (10./03) Ολυμπιακός-Αρης από τους δυο προαναφερόμενους το παρών θα δώσει ο πρώτος! Η... είδηση είναι ότι δεύτερος βοηθός του διεθνή ρέφερι θα είναι ο Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), ο οποίος φέτος πρώτη φορά ορίζεται σε ματς πρωταθλήματος με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο. Επίσης, ο Λαρισαίος δεν μπήκε ούτε βοηθός του στο ντέρμπι Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Αρης 1-1, ένα ακόμη ματς που έλειψε ο Δημητριάδης λόγω εντοπιότητας. Εκεί έβαλαν τον Απτόσογλου (Αθήνας).

Κατά τα άλλα, για να συνεχίσουμε την ανάλυση του ορισμού του στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Αρης, ο Γκάγκας ορίζεται για τρίτη φορά φέτος σε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και στα δυο προηγούμενα είχε θέματα, όμως το σούπερ λάθος το έκανε την προηγούμενη σεζόν στο ματς της 15ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0. Εφόσον δεν είδε ότι στο 73', στο σουτ του Ανσαριφάρντ, η μπάλα πέρασε τη γραμμή, και μάλιστα ήταν μισό μέτρο μέσα, αποτελεί κορυφαία επίδειξη ανικανότητας. Πρόκειται για τέρμα που φαινόταν με γυμνό μάτι όχι μόνο από τις εξέδρες, φαινόταν μέχρι και από την Αίγινα!

Και περνάμε στα δυο φετινά ματς που ο Γκάγκας ορίστηκε στον Ολυμπιακό. Στον αγώνα της φετινής 3ης αγωνιστικής Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-1 ο διατελέσας και διεθνής βοηθός, «σειρά» των Τριτσώνη, Κουκουλάκη την εποχή που ήταν στην ενεργό δράση, δεν είδε ότι ο Μανιάς ήταν οφσάιντ στην ευκαιρία που έχασε ο παίκτης του Αστέρα στο 55'. Τότε ο αγώνας ήταν στο 1-0 και ο Αστέρας ισοφάρισε (προσωρινά) στο 67'. Στο Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1, ο Γκάγκας θεωρείται συνυπεύθυνος, επειδή ο διαιτητής Τζήλος στο 41' δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», καθώς οι Κασάδο, Λισγάρας τράβηξαν τις φανέλες των Τοροσίδη, Σισέ, αντίστοιχα, και δεν τους άφησαν να διεκδικήσουν τη μπάλα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.

Διαβάστε επίσης

Μαζί είναι, χώρια καταλαβαίνουν

Μαζί είναι, χώρια καταλαβαίνουν

Υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας, μεταξύ Ελλήνων και ξένων που έχουν την ευθύνη της ΕΠΟ, ακόμη και σε θέματα που έχουν με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.