Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαζί είναι, χώρια καταλαβαίνουν

Μαζί είναι, χώρια καταλαβαίνουν
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 - 22:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για το ...καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, όποιοι θέλετε το πιστεύετε, από τη μια πλευρά είναι η διοίκηση Γραμμένου και από την άλλη οι δυο τοποτηρητές (Βασάλο, Λάκοβιτς), με την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA (ή αν προτιμάτε η επιτροπή του Χούμπελ) και παράλληλα ο Τσέχος υπερσύμβουλος, Πετρ Φούσεκ. Όλοι οι προαναφερόμενοι για να υπάρχει αποτέλεσμα είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν, κάτι που όμως δεν φαίνεται να ισχύει.

Για την ακρίβεια φαίνεται να υπάρχει έλλειψη συνεννόησης με αποτέλεσμα να μην λείπουν οι «μουρμούρες» της μιας πλευράς προς την άλλη. Κατ' επέκταση υπάρχει και έλλειψη συνεργασίας. Πρόκειται για ένα «καυτό» θέμα που δεν αποκλείεται ο Χούμπελ να το τονίσει στην έκθεσή του, την οποία θα υποβάλλει τον Απρίλιο προς την Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA.

Για παράδειγμα ο Χούμπελ ζήτησε να μην περιλαμβάνονται σοβαρά θέματα στα «διάφορα» του ΔΣ της ΕΠΟ, προκειμένου να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει αλλά και για να ενημερώνεται από πριν τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της Επιτροπής του για όσα πρόκειται να συζητηθούν. Για παράδειγμα, η πρόσληψη του Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας πέρασε στα «διάφορα», δηλαδή αιφνιδιαστικά.

Ακόμη, οι ξένοι ζήτησαν να μεταφραστούν κάποιοι κανονισμοί της FIFA και της UEFA και να μπουν είτε στον ΚΑΠ, είτε στον Πειθαρχικό Κώδικα, όμως κάποια πράγματα... χάθηκαν στη μετάφραση συν κάποια άλλα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έπρεπε να μπουν, άρα υπάρχουν παράπονα.

Το... κορυφαίο είναι ότι ενώ το καλοκαίρι η FIFA «έκοψε» εισήγηση για τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, αυτή τελικά πέρασε μέσω του δικονομικού κανονισμού λειτουργίας των δικαστικών οργάνων! Ηταν... φωτογραφική, καθώς αφορούσε παράγοντα που είχε τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Γκάγκας από το... πουθενά!

Γκάγκας από το... πουθενά!

Ο Λαρισαίος βοηθός πρώτη φορά φέτος μπαίνει με τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος θα σφυρίξει Ολυμπιακός-Αρης. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.