Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ακόμη μια... σφραγίδα στην ξεφτίλα της «εξυγίανσης»

Ακόμη μια... σφραγίδα στην ξεφτίλα της «εξυγίανσης»
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 - 08:48
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ένα ακόμη Σαββατοκύριακο της αποτυχίας της πολιτικής των Κοντονή, Βασιλειάδη. Πλέον, δεν χωρά αμφιβολία τι είδους «εξυγίανση» ήθελαν, αφού το ένα αίσχος στο ποδόσφαιρο διαδέχεται το άλλο. Ανέλαβαν την ευθύνη τάχα να το... καθαρίσουν, ας αναλάβουν και τις συνέπειες.

Πέρσι, τέτοια εποχή στην επικαιρότητα ήταν η είσοδος του οπλοφόρου Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Τώρα, στην χαλασμένη «βιτρίνα» του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκονται τα αίσχη των οπαδών του ΠΑΟΚ που παρά την απαγόρευση του Βασιλειάδη τα έσπασαν στην πόλη του Αγρινίου και παράλληλα τα αίσχη των οπαδών του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με το Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ειδικά αυτά.

Με τα τελευταία γεγονότα μπήκε ακόμη μια... σφραγίδα στην ξεφτίλα της «εξυγίανσης». Ουδείς πλέον αμφιβάλει για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, πρώτα με τον Κοντονή και ακολούθως με τον Βασιλειάδη, στον αθλητισμό που είχε ως συνέπεια και την παράδοση της ΕΠΟ σε συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων αφού κοινό μυστικό είναι ότι την ελέγχουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Χειρότερα δεν γινόταν, κι ας ακολουθήσει το γνωστό σόου, με τις δηλώσεις του Βασιλειάδη, σα να μην είναι Υφυπουργός Αθλητισμού, προκειμένου να ρίχνει ευθύνες σε όλους τους άλλους, εξαιρώντας τον εαυτό του αλλά και την απίθανη ΕΠΟ, με τους κανονισμούς που είναι «σουρωτήρι». Ως παρένθεση να αναφέρουμε ότι ο αγώνας Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έπρεπε να διακοπεί οριστικά στο 5', με την πρώτη είσοδο οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι επιτέθηκαν σε ανθρώπους του πάγκου του Ολυμπιακού.

Για να μην ξεφεύγουμε, επαναλαμβάνουμε ότι χειρότερα δεν γινόταν να είναι τα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά ξεκίνησαν από τις πολιτικές παρεμβάσεις, όμως λόγω ανικανότητας του συνόλου των αρμοδίων. Πιο συγκεκριμένα της ανικανότητας της Πολιτείας και της ΕΠΟ, ενώ μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και η FIFA με την UEFA που ανέχονται μια κατάσταση που τα γεγονότα δείχνουν ότι γίνεται ανεξέλεγκτη.

Και η αηδία μεγαλώνει, επειδή το... πηγάδι της απαξίωσης δεν έχει πάτο. Τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει...

Διαβάστε επίσης

Μαζί είναι, χώρια καταλαβαίνουν

Μαζί είναι, χώρια καταλαβαίνουν

Υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας, μεταξύ Ελλήνων και ξένων που έχουν την ευθύνη της ΕΠΟ, ακόμη και σε θέματα που έχουν με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.