Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν ο αγώνας ήταν ευρωπαϊκός, θα έκλειναν τα σύνορα

Αν ο αγώνας ήταν ευρωπαϊκός, θα έκλειναν τα σύνορα
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 - 21:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η απόφαση για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που μεταξύ άλλων «διατάσσει» τη συνέχισή του από το 70' και μετά, με το σκορ στο 0-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων», μπορεί να χαρακτηριστεί και ως «μνημείο» ατιμωρησίας. Και επειδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ανίκανη αθλητική δικαιοσύνη, δεν είναι κακή ιδέα να αναλάβουν η FIFA και η UEFA, άλλωστε ξένους έστειλαν για να επιβλέπουν την ανίκανη ΕΠΟ του «δικού μας Γραμμένου», ο Σαββίδης το είπε όχι εμείς, ενώ ξένους επέβαλαν να αναλάβουν τα ηνία της διαιτησίας (άλλη πονεμένη ιστορία αυτή με τους Περέιρα, Μαρίν και λοιπούς, όμως δεν είναι τους παρόντος).

Ας αναλάβουν λοιπόν ξένοι και την αθλητική δικαιοσύνη. Και για να μην υπάρχουν «πόρτες και παράθυρα» ας αντιγράψουν στο ακέραιο τον Πειθαρχικό Κώδικα της FIFA και της UEFA. Άλλωστε, ακόμη και ο πιο άσχετος γνωρίζει πως αν ο αγώνας ήταν ευρωπαϊκός (Champions League ή Europa League) θα έκλειναν τα σύνορα για τον Παναθηναϊκό. Και ο διαιτητής δεν θα περίμενε μέχρι το 70', όπως ο Φριτζ, αλλά θα σταματούσε οριστικά στο 5', δηλαδή με το πρώτο «ντου».

Η απόφαση για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τον Ολυμπιακό αλλά το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για απόφαση που ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου για να υπάρχει ατιμωρησία. Θα πάνε οι χούλιγκαν θα τα σπάνε, μέσα και έξω από το γήπεδο, θα αδειάζουν οι κερκίδες και όλα καλά.

Είναι δυνατόν να μην υπάρχει λίγη ντροπή;

Είναι δυνατόν να μείνει αυτή η απόφαση;

Διαβάστε επίσης

Η υπερβολή πάνω από τη λογική

Η υπερβολή πάνω από τη λογική

Έχει... πράματα και θάματα. Απαράδεκτο το σκεπτικό: 1) Μόνο με βόμβα θα διακόπτεται αγώνας!, 2) Ρίχνει την ευθύνη στον διαιτητή! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.