Ντουντούκα
Γεμίζουμε το Καραϊσκάκη, φοράμε την ερυθρόλευκη και ξεκινάμε για την επιστροφή του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ στην κορυφή!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η υπερβολή πάνω από τη λογική

Η υπερβολή πάνω από τη λογική
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 - 20:26
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είχαμε το «ντου» στο 5', με την επίθεση οπαδών, σύμφωνα και με την αστυνομία κάποιοι έφεραν κάρτες διαπίστευσης και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ένας ήταν υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟ, Υπάρχει και η καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι ένας εκ των χούλιγκανς έφερε μαχαίρι.

Στη συνέχεια, για την ακρίβεια στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε επεισόδια στον εν γέγει χώρο του γηπέδου και νέα απόπειρα επίθεσης στον πάγκο του Ολυμπιακού, αφού ο αγωνιστικός χώρος είχε γεμίσει κόσμο! Ταυτόχρονα με την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο διαιτητής Φριτζ να διακόψει το παιχνίδι στο 70'.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό το ρεσιτάλ βίας που ήταν σε εξέλιξη. Παρόλα αυτά ο αθλητικός δικαστής θεωρεί ότι ο Γερμανός διαιτητής Φριτζ έπρεπε να διακόψει οριστικά τον αγώνα μόνο αν υπήρχε βόμβα! Πιο συγκεκριμένα αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασής του: Οριστική διακοπή θα διατάξει ο διαιτητής, όταν κρίνει ότι η εξωτερική παρέμβαση έχει τέτοια χαρακτηριστικά που είναι οριστικά και αμετάκλητα αδύνατη η εντός ευλόγου χρόνου ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα, χωρίς να έχει νόημα οποιαδήποτε αναμονή (π.χ. βόμβα στο γήπεδο)», γράφει χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Μάρκου ρίχνει όλη την ευθύνη στον διαιτητή Φριτζ για το ότι δεν περίμενε μια ώρα για να αποφασίσει για την τύχη του αγώνα. Ο λόγος; Επειδή «αυτό ήθελε/περίμενε το ποδόσφαιρο»!

Ποιος το ήθελε δηλαδή; Η... εξυγίανση;

Διαβάστε επίσης