Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «περίεργο» υπόμνημα της ΑΕΚ

Το «περίεργο» υπόμνημα της ΑΕΚ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 - 21:34
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια περίεργη κίνηση έκανε η ΑΕΚ και αναφερόμαστε στο υπόμνημα που έστειλε στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πέππα με το οποίο εκφράζει δήθεν παράπονα για τους αθλητικούς δικαστές. Μεγάλη σημασία έχει το τάιμινγκ, καθώς η κίνηση της ΑΕΚ έχει και κάποιες παραμέτρους.

Η πρώτη έχει να κάνει με το ότι το υπόμνημα αποτελεί επικοινωνιακή ρελάνς για το γεγονός ότι η ΑΕΚ έκανε πίσω όσον αφορά στην προσφυγή της στο CAS εναντίον της τελεσίδικης απόφασης για την αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια των οπαδών της στον εντός έδρας αγώνα της με τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ εκτέθηκε που δεν πάει στο CAS και ο λόγος που έκανε πίσω έχει να κάνει με το παράβολο των 20.000 ευρώ. Άλλωστε, επειδή το CAS εξετάζει αν εφαρμόζονται οι κανονισμοί, η προσφυγή της στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, δεν είχε τύχη.

Η δεύτερη, εξίσου σημαντική παράμετρος, έχει να κάνει με το περιεχόμενο του υπομνήματος της ΑΕΚ προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, καθώς εξαπολύει επίθεση τόσο εναντίον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όσο και κατά της Επιτροπής Εφέσεων.

Η ΑΕΚ θυμήθηκε ότι ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με πρόστιμο για τα γνωστά γεγονότα στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή. Εμείς, θυμηθήκαμε τον γιατρό του αγώνα Βαγγέλη Δημητρόπουλο, που ως διαιτητής μεγαλούργησε την εποχή του Θωμά Μητρόπουλου, καθώς ο Δημητρόπουλος κατάγγειλε δήθεν τραυματισμό, με στόχο οι «ερυθρόλευκοι» να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών.

Ακόμη, η ΑΕΚ επιτίθεται στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Είναι η Επιτροπή που θα δικάσει την προσφυγή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Προσέξτε και κάτι άλλο: Η έφεση της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό κατέστη τελεσίδικη στις 19 Οκτωβρίου 2018.

Διαβάστε επίσης

Η υπερβολή πάνω από τη λογική

Η υπερβολή πάνω από τη λογική

Έχει... πράματα και θάματα. Απαράδεκτο το σκεπτικό: 1) Μόνο με βόμβα θα διακόπτεται αγώνας!, 2) Ρίχνει την ευθύνη στον διαιτητή! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.