Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Εξυγίανση» και Grexit πάνε μαζί

«Εξυγίανση» και Grexit πάνε μαζί
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 - 21:34
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πέρσι τέτοια εποχή το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε βρεθεί πάλι στα πρόθυρα του Grexit, με αποκορύφωμα την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα με το όπλο στη ζώνη, τα επεισόδια που είχαν γίνει, τον τραυματισμό του Γκαρθία με ρολό χαρτιού με αποτέλεσμα να μην γίνει ο αγώνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, γενικά για την κατάσταση που επικρατούσε με την ακατάλληλη διοίκηση της ΕΠΟ. Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε και φέτος. Στο τελευταίο ΔΣ της ΕΠΟ (09/04) ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ απείλησε ξανά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με αποκλεισμό όλων των ελληνικών ομάδων από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, λόγω του σκανδάλου της παραμονής του Γκαγκάτση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Superleague, αν και έχει καταδικαστεί πρωτόδικα με πενταετή φυλάκιση, λόγω μιας άλλης πρόκλησης που έχει να κάνει με την αποζημίωση στον Γιάννη Παπαδόπουλου, ύψους 350.000 ευρώ, λόγω της ανίκανης ΕΠΟ και λόγω της βίας.

Συμπέρασμα; «Εξυγίανση» και Grexit πάνε μαζί. Εκεί που οι άνθρωποι, ή καλύτερα η προπαγάνδα τους έψαχνε τις χαμένες Κυριακές τους, σε λίγο θα ψάχνουμε όλο το ποδόσφαιρο, επειδή Grexit σημαίνει σκοτάδι. Πάντως, όπως και να έχει, το ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένει βυθισμένο στα σκάνδαλα. Φυσικά και δεν περιμέναμε τις τελευταίες εξελίξεις για να υπογραμμίσουμε ότι η «εξυγίανση» δεν αποτελεί παρά ένα αφήγημα που το έβλαψε και εξακολουθεί να το κάνει, όπου επικρατεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι οι μόνιμα ευνοούμενοι, ενώ ο Ολυμπιακός δέχεται πόλεμο.

ΥΓ: Για τον Χέρμπερτ Χούμπελ η έκπτωση του Β. Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Λίγκας είναι το νούμερο 1 θέμα, επειδή ο σκοπός της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA είναι να επιβλέπει την τήρηση των νόμων και των κανονισμών. Η απόφαση για την καταδίκη του Γκαγκάτση βγήκε στις 7 Μαρτίου και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αυστριακός από τότε άρχισε να πιέζει την ΕΠΟ για την αποπομπή του. Γίνεται αντιληπτό πως αν ο Γκαγκάτσης δεν φύγει μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός τους πονάει με κάθε τρόπο

Ο Ολυμπιακός τους πονάει με κάθε τρόπο

Οι «ερυθρόλευκοι» -σχόλιο με αφορμή την επίθεση του Καραπαπά στον Μ. Γκαγκάτση- δείχνουν ότι θα είναι σκληροί απέναντι σε όλους και σε όλα. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Θα είναι βραβείο στη... ζούγκλα

Θα είναι βραβείο στη... ζούγκλα

Σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα αμφισβητούνται οι αποφάσεις όλων των διαιτητών. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.