Ντουντούκα
Μένουμε σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ίδιο... παραμύθι κάθε χρόνο...

Ίδιο... παραμύθι κάθε χρόνο...
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 - 23:24
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα πρόθυρα Grexit και φανταστείτε να μην βρισκόταν υπό την επιτροπεία της FIFA και της UEFA. Παράλληλα οι υπερκείμενες αρχές εμφανίζονται έτοιμες για σαρωτικές, ή αν προτιμάτε δομικές αλλαγές, τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΚΕΔ. Για την ομοσπονδία το επικρατέστερο σενάριο είναι να αναλάβουν τα ηνία της ένας ξένος υπερπρόεδρος, μαζί με ένα επίσης ξένο παράγοντα που θα προστεθεί στους υπόλοιπους της επιτροπείας. Το σενάριο για την ΚΕΔ είναι να μείνουν μόνο ξένοι, όμως είναι άγνωστο αν θα παραμείνουν οι ίδιοι ή αν έρθουν άλλοι.

Η αλλοίωση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου είναι 100 % ευθύνη της FIFA και της UEFA. Γιατί έπρεπε να τελειώσει η σεζόν για να πάρουν αποφάσεις απέναντι σε μια ανίκανη ΕΠΟ και σε μια ακατάλληλη ΚΕΔ;

Όλες οι αλλαγές, για την ακρίβεια η ενίσχυση της επιτροπείας γίνονται κατόπιν έκθεσης του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ. Όμως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι απέτυχε και το... μέτρο του υπερσυμβούλου, καθώς παρά την έλευση του Τσέχου Πετρ Φούσεκ, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα πρόθυρα του Grexit για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο!

Το λάθος που κάνουν η FIFA και η UEFA είναι ότι περιμένουν το τέλος της σεζόν για να κρίνουν. Παρόλα αυτά μόνο ένας άσχετος δεν έβλεπε τα «όργια» που γίνονταν στη διαιτησία για το... καλό της «εξυγίανσης», ενώ μάτια έβγαζαν (και βγάζουν) και οι κρατικές παρεμβάσεις του Βασιλειάδη.

Η «συνταγή» είναι για... πέταμα!

Όσους ξένους και να φέρουν η FIFA με την UEFA δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα. Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει, αν δεν αλλάξουν τα πρόσωπα τόσο στην ΕΠΟ, όσο και στην ΚΕΔ που ευθύνονται για την κατάντια του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας, αντίστοιχα. Στην Ομοσπονδία εννοούμε τους παράγοντες που απέδειξαν ότι δεν μπορούν να διοικήσουν, καθώς ο Γραμμένος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ όχι μόνο απουσίαζαν από όλα τα μεγάλα προβλήματα, παράλληλα έμεναν και... θεατές στις κρατικές παρεμβάσεις του Βασιλειάδη. Από την πλευρά τους ο Περέιρα και οι λοιποί της ΚΕΔ έμεναν απαθείς στη... βροχή των φάλτσων και όχι μόνο δεν τιμωρούσαν τους διαιτητές αλλά τους έδιναν ασυλία. Η αν τους τιμωρούσαν, μετά έπαιρναν σερί ορισμούς. Πρώτος φταίει ο Περέιρα, όμως και ο Μαρίν, Λίντμπεργκ δεν είναι άμοιροι ευθυνών από τη στιγμή που ανέχονταν την φιλοσοφία 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Πως θα αλλάξει η διαιτησία και το ποδόσφαιρο αν μείνουν οι ίδιοι που αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει; Οσοι ξένοι και να έρθουν δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα αν δεν βάλουν στην άκρη το παρασκήνιο, όπου οργιάζουν τα φαντάσματα του παρελθόντος και συγκεκριμένος παράγοντας για λογαριασμό συγκεκριμένης ΠΑΕ. Κι όμως, έγιναν καταγγελίες με ονόματα και δεν κουνήθηκε φύλλο!

Διαβάστε επίσης

Είναι αργά για... δάκρυα

Είναι αργά για... δάκρυα

Μέχρι και ο Βασιλειάδης ξεφώνισε τη διαιτησία, όμως πλέον η... εξυγίανση πέτυχε τους στόχους της. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Για αυτό δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός

Για αυτό δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός

Οι πέντε λόγοι που η Επιτροπή Εφέσεων έκανε δεκτή την προσφυγή του κι ας κάνουν προπαγάνδα ο Παναθηναϊκός και ο Γ. Σαββίδης. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.