Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κύπελλο ξεφτίλας για πολλούς

Κύπελλο ξεφτίλας για πολλούς
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 - 08:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το ξύλο που έπεσε στον τελικό Κυπέλλου, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 ήταν απίστευτο. Έγινε το «έλα να δεις», επειδή στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν οπαδοί και όχι προσκεκλημένοι με την πραγματική έννοια του όρου, προκειμένου να διαφυλαχθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου. Με άλλα λόγια ήταν ένα... Κύπελλο Ξεφτίλας για πάρα πολλούς, καθώς Κυβέρνηση, ΕΠΟ, Ξένοι και οι δυο ομάδες κατάφεραν να... βυθίσουν και να απαξιωθεί περισσότερο το ποδόσφαιρο, ακόμη και σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Για ακόμη μια φορά πρέπει να επισημάνουμε ότι κατέρρευσε ένα ολόκληρο σύστημα, το οποίο ήταν «χτισμένο» σε άθλια προπαγάνδα. Η αυτοαποκαλούμενη «εξυγίανση» ήταν ένα... αφήγημα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων, επιχειρηματικά συμφέροντα, σε συνδυασμό με τον αδυσώπητο πόλεμο κατά του Ολυμπιακού.

Με τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου εκτέθηκε, πρώτη από όλους, η Κυβέρνηση. Ο Βασιλειάδης πήρε μια απόφαση για να μην γίνουν επεισόδια που όμως έγιναν! Αρα, η ήττα είναι διπλή, καθώς, εκ του αποτελέσματος, δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα.

Εκτέθηκε η ΕΠΟ. Και η ομοσπονδία υπέστη διπλή ήττα. Αφενός δεν μπόρεσε να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου με κόσμου, αφετέρου έπεσε το ξύλο της αρκούδας μεταξύ των προσκεκλημένων και της αστυνομίας. Μέχρι και δημοσιογράφοι, όχι από τη Θεσσαλονίκη, είχαν θέμα με οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Εκτέθηκαν και οι ξένοι υπάλληλοι. Η «εξυγίανση» εκτέθηκε πολλές φορές, όμως οι επιτηρητές που όρισαν η FIFA και η UEFA έστελναν αναφορές (ντεμέκ) στην Ελβετία, χωρίς να λαμβάνονται μέτρα.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ απέδειξαν ότι δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τους οπαδούς τους. Δόθηκε η εντύπωση ότι οι προσκλήσεις μοιράστηκαν με κοινό διακαή πόθο να γίνει επίδειξη δύναμης! Περισσότερο εκτέθηκε ο ΠΑΟΚ, αφού οι οπαδοί του ήταν σε... πόλεμο με την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Όταν λέμε χάλι, θα εννοούμε την ΕΠΟ!

Όταν λέμε χάλι, θα εννοούμε την ΕΠΟ!

Το ποδόσφαιρο απειλείται με Grexit και με αυστηρότερη επιτροπεία, όμως στο Πάρκο Γουδή έχουν άγνοια κινδύνου και δεν ενημερώνουν τις ΠΑΕ και τους φιλάθλους. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.