Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλα λόγια, «αρρώστια» η πραγματικότητα

Μεγάλα λόγια, «αρρώστια» η πραγματικότητα
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 - 08:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η FIFA και η UEFA υποτίθεται ότι συνεργάστηκαν να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως στην πορεία έχασαν τη... μπάλα και η «εξυγίανση» έριξε βαριά τη «μαυρίλα» της πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο που πλέον έφτασε στον πάτο. Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές άλλα υποσχέθηκαν, με συνέπεια να είναι εκτεθειμένες σε όλους τους Ελληνες φιλάθλους.

Μήπως έλεγαν ψέματα;

«H FIFA και η UEFA θα είναι παρούσες και μετά τις εκλογές, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν στο πολύ προσεχές μέλλον, μέσα στον επόμενο μήνα, και θα δημιουργήσουμε μια Επιτροπή Παρακολούθησης, αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η πρόθεσή μας. Και αυτή η Επιτροπή Παρακολούθησης θα παρακολουθεί τις δραστηριότητες της νεοεκλεγείσας διοίκησης της ΕΠΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της FIFA, Νόνταρ Αχαλκάτσι στην ΓΣ της ΕΠΟ που έγινε στις 30 Ιουνίου 2017. Όμως, ποτέ στην ομοσπονδία δεν υπήρξε ισονομία, με ένα ακόμη «αποκορύφωμα» η ατιμωρησία των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου.

«Είμαστε επίσης έτοιμοι να σας στείλουμε τους καλύτερους ειδικούς μας ώστε να σας βοηθήσουν και να συνεργαστείτε όσον αφορά κάθε ζήτημα διαιτησίας, από τους διαιτητές μέχρι τα θέματα ασφαλείας», είχε υποσχεθεί στην ίδια ΓΣ ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, ο Σέρβος τοποτηρητής της που, όπως λέγεται, πέρασε όλες τις αλλαγές. Όμως, ο Περέιρα και οι λοιποί το μόνο που κατάφεραν είναι να μην υπάρξει 50-50 στη διαιτησία, παρά 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Δείγμα της κατάστασης είναι ότι οι Ελληνες διαιτητές απαξιώθηκαν όσο δεν παίρνει και όλες οι ομάδες ζητούν ξένους ρέφερι.

Η... αποθέωση όλων είναι ότι η FIFA και η UEFA είχαν θέσει ως προτεραιότητα τη διαιτησία και την πάταξη της βίας, όμως παραδέχονται ότι δεν υπήρξε η παραμικρή πρόοδος.

Διαβάστε επίσης