Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψεύτικες υποσχέσεις από την UEFA

Ψεύτικες υποσχέσεις από την UEFA
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η UEFA όχι απλά βύθισε το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά το εξαφάνισε από τον χάρτη. Μπορεί να ήρθαν με τυμπανοκρουσίες και με πολλά... ντεσιμπέλ να προανήγγειλαν διάφορα πράγματα, όμως πίσω από την κουρτίνα η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική. «Οπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι», αναφέρει το γνωστό ρητό, μόνο που στην περίπτωσή μας δεν υπήρχε ούτε ένα κεράσι!

Αντιγράφουμε τοποθέτηση του τοποτηρητή της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς στη ΓΣ της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου 2017: «Οι μεγάλες ομάδες, ή ας πούμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για το μέλλον της ΕΠΟ. Πρέπει να έχουν πιο ενεργό ρόλο, να συμμετέχουν στις συναντήσεις της ΕΠΟ και να εμπλέκονται στις καθημερινές της δραστηριότητες και να μην ενδιαφέρονται να διασφαλίζουν την επιρροή ή τον έλεγχο της Επιτροπής Διαιτησίας και του Τμήματος Διαιτησίας της ΕΠΟ».

Τίποτα δεν έγινε, τώρα τις ομάδες λαμβάνουν υπόψη. Δεν ήθελαν τον Περέιρα, όμως έμεινε. Μάλλον, ο Λάκοβιτς ήθελε να δικαιολογήσει τα εκτρώματα που ακολούθησαν στη διαιτησία. Εκτός αν εννοούσε να αναλάβουν «μεγαλύτερη ευθύνη» μόνο ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ επειδή εμείς είδαμε διαιτησία 100-0 υπέρ τους και παράλληλα είδαμε και 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Ακόμη ο Σέρβος σε συνέντευξή του, πάλι την ίδια εποχή, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε δηλώσει: «Επίσης, είμαστε στην κοινή θέση να θεωρούμε ότι η λύση για το μέλλον είναι να "ηρεμήσουν" οι σχέσεις ειδικά μεταξύ των μεγάλων συλλόγων την επόμενη περίοδο και να βοηθήσουμε τον εκλεγμένο πρόεδρο να σκεφτεί ίσως μία νέα δομή στην Επιτροπή Διαιτησίας, με επικεφαλής ξένο ειδικό από την πλευρά της FIFA».

Ποιες σχέσεις τα ηρεμήσουν; Χαμός έγινε την προηγούμενη διετία, ενώ ο χαμός για το επόμενο πρωτάθλημα ξεκίνησε από προχθές! Η ΕΠΟ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Όλα αυτά για να μείνει ο Περέιρα...

Διαβάστε επίσης

Τους... ξεγύμνωσε ο μίστερ Χούμπελ

Τους... ξεγύμνωσε ο μίστερ Χούμπελ

Στη ΓΣ της ΕΠΟ ο Αυστριακός «φωτογράφισε» όλο το... οικοδόμημα της δήθεν «εξυγίανσης», των Κοντονή, Σαββίδη, Μελισσανίδη που το γκρέμισαν οι ίδιοι! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.