Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σκάνδαλο (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ, ΕΡΤ) στην ...υγειά των Πρεσπών!

Σκάνδαλο (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ, ΕΡΤ) στην ...υγειά των Πρεσπών!
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019 - 22:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα γεγονότα, αν προτιμάτε και οι καταστάσεις μαζί, «μιλάνε» από μόνα τους:

1) Εχουμε το σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ, ΕΡΤ αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προχωρά προς υπογραφή η συμφωνία για την τριετή παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έναντι 7,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μια συμφωνία που ξεπερνά κάθε όριο, αφενός είναι κόντρα στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, αφετέρου η Κομισιόν είναι αντίθετη στην κρατική επιδότηση των ΠΑΕ, επειδή αλλοιώνεται ο ανταγωνισμός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ισπανία, όπου πριν από λίγα χρόνια είδαμε την Κομισιόν να αποφασίζει την επιστροφή των παράνομων κρατικών επιχορηγήσεων που είχαν δοθεί σε επτά μεγάλες ομάδες της χώρας. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε και φυσικά πρόκειται για ένα τεράστιο προεκλογικό ρουσφέτι, το οποίο φαίνεται ως ανταπόδοση για τη... σιωπή στο ζήτημα του ξεπουλήματος του ονόματος της Μακεδονίας, στη Συμφωνία των Πρεσπών.

2)«Υπήρξε μια σημαντική παρέμβαση της κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει να τα λύσουμε όλα και ιδιαίτερα το θέμα της παραχώρησης της έκτασης. Ολοκληρώθηκαν όλα αυτά, αυτό έχει σημασία», δήλωσε o Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή την έγκριση του ειδικού χωρικού σχεδίου για τη κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, κάτι που έγινε τη Δευτέρα 01/07. Ολόκληρος Πρωθυπουργός, και μάλιστα Παναθηναϊκός, ενδιαφερόταν να βγει ένα χαρτί, περισσότερο και από τον ΠΑΟΚ, καθώς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης το είχαν πάρει απόφαση ότι θα αυτό θα συμβεί με την επόμενη Κυβέρνηση.

3) Η ΕΡΤ επιβεβαίωσε με επιστολή της στο Αρειο Πάγο, μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού ότι συζητά και με την ΑΕΚ. Συνεπώς, η «εξυγίανση» έχει... απλωμένο χέρι. Οι ομάδες, αυτοί που θα βελτίωναν το ποδόσφαιρο, ζητάνε χρήματα από την ΕΡΤ αφού δεν βρίσκουν αλλού! Μιλάμε για φοβερά και τρομερά πράγματα. Κατά τα άλλα έψαχναν να βρουν τις Κυριακές τους, τελικά έχασαν και τα αβγά και τα καλάθια!

4) Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές και το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει στα πόδια του Βασιλειάδη και τον παρακαλά να εφαρμόσει τη συμφωνία για τη Superleague 2, αν και πρόκειται για χρήματα που εγκρίθηκαν από την ΕΡΤ! Όμως, ξεχνούν ότι είναι πολιτικός και όχι μάγος! Όμως, το μεγάλο θέμα είναι ποιος τον εμπιστεύθηκε και η κατάσταση δεν έφτασε απλά στο απροχώρητο αλλά σε πτώση προς τον γκρεμό.

Διαβάστε επίσης

Τους... ξεγύμνωσε ο μίστερ Χούμπελ

Τους... ξεγύμνωσε ο μίστερ Χούμπελ

Στη ΓΣ της ΕΠΟ ο Αυστριακός «φωτογράφισε» όλο το... οικοδόμημα της δήθεν «εξυγίανσης», των Κοντονή, Σαββίδη, Μελισσανίδη που το γκρέμισαν οι ίδιοι! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.