Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από τη μια ο Περέιρα, από την άλλη η πραγματικότητα!

Από τη μια ο Περέιρα, από την άλλη η πραγματικότητα!
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 - 08:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Η ΚΕΔ θα συνεχίσει να παίρνει αποφάσεις αυτόνομα, ανεξάρτητα και με συνέπεια», διαβεβαίωσε ο Περέιρα στο περσινό σεμινάριο των διαιτητών που έγινε στο Καρπενήσι. Φαίνεται πως ο καθαρός αέρας «επηρέασε» θετικά τον Πορτογάλο, όμως με το πρώτο σφύριγμα του πρωταθλήματος ξυπνήσαμε όλοι και «προσγειωθήκαμε» στην, δυστυχώς, σκληρή πραγματικότητα.

Τέτοια λόγια τα επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο επικεφαλής της ΚΕΔ. Αυτό το «περί αμεροληψίας και ανεξαρτησίας της διαιτησίας θα πρέπει να είναι το αγαπημένο του αφήγημα, ένα αφήγημα που έχει τίτλο «περί αμεροληψίας και ανεξαρτησίας της διαιτησίας», ενώ αρχές του 2018 με τη... συμπαράσταση των Τριτσώνη, Κουκουλάκη έκανε τον γύρο της Ελλάδας και ...διαφήμισε ένα τετραετές πλάνο εκπαίδευσης.

Αυτά είναι τα μεγάλα λόγια του Περέιρα. Δυστυχώς, η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η διαιτησία στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Η κάθε χρονιά είναι χειρότερη, από πλευράς λαθών, από την προηγούμενη. Πολλά τα... χειρουργεία, όπως αποκαλούν οι φίλαθλοι της κακές διαιτησίες.

Για το αν υπάρχει ανεξαρτησία και αμεροψία στη διαιτησία, ας κάνουν ένα γκάλοπ, εμείς προβλέπουμε ότι το «όχι» θα είναι εκκωφαντικό.

Θυμηθήκαμε και τι είπε ο τοποτηρητής της FIFA, Μπιορν Βασάλο στην «επική» συνέντευξη Τύπου, όπου δεν έγιναν ερωτήσεις! Από τη μια ο Μαλτέζος δήλωσε «ότι δύο χρόνια μετά (σ.σ. την επιτροπεία των FIFA, UEFA) μπορούμε να δούμε βελτίωση», από την άλλη έκανε λόγο «για τοξικό περιβάλλον» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντως, αυτό είναι... κατόρθωμα των FIFA, UEFA. Δυστυχώς, οι... ήττες τους στην Ελλάδα είναι αμέτρητες.

Η χειρότερη διαιτησία των τελευταίων χρόνων

Ο Περέιρα λέει μεγάλα λόγια, όμως στη συνέντευξη Τύπου της 22ας Μαΐου, ο Βασάλο έβαλε το κομμάτι της διαιτησίας στην ατζέντα που «παραμένει η ίδια και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε»! Ποια είναι η ατζέντα; «Τους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει τρεις συναντήσεις. Έγιναν για συγκεκριμένα θέματα, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέματα για τη διοίκηση, τη διαιτησία, το κομμάτι της επικοινωνίας, την επιβολή ποινών και τα θέματα της βίας. Αυτά κουβεντιάσαμε».

Αν ο Περέιρα μπορούσε να βελτιώσει τη διαιτησία θα το είχε κάνει, άρα οι συσκέψεις με τους υπαλλήλους της FIFA και της UEFA, όπως είναι ο Βασάλο που τον έκαναν και τοποτηρητή δεν οδηγούν σε τίποτα. Οσο και αν το θέλει ο Περέιρα δεν μπορεί να διαγράψει το παρελθόν, εννοούμε την εικόνα της διαιτησίας των δυο προηγούμενων ετών, η οποία (εικόνα) ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών.

Ο Πορτογάλος δεν μπορεί να βελτιώσει τη διαιτησία για έναν ακόμη λόγο. Δεν παραδέχεται ότι δεν πάει καλά. Αν το παραδέχονταν θα άρχιζε και τις κατάλληλες κινήσεις. Θα έστελνε για ...τσάι το παρασκήνιο, το οποίο όπως φαίνεται δεν μπορεί να ελέγξει. Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι οι ξένοι, όσοι είναι μόνιμα ή όσοι πάνε κι έρχονται στο Πάρκο, απορρίπτουν από πριν το «θέμα» παρασκήνιο...

Διαβάστε επίσης