Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

AYTH είναι η... εξυγίανση! AYTOI οι διαιτητές επέστρεψαν!

AYTH είναι η... εξυγίανση! AYTOI οι διαιτητές επέστρεψαν!
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 - 16:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για τα πανηγύρια είναι οι πίνακες του Περέιρα στη Superleague 1. Από τη στιγμή που είναι μέσα οι Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Κατσικογιάννης (Ηπείρου) αντί να πάνε σπίτια τους, αυτές οι δυο επιστροφές ισοδυναμούν με πρόκληση. Προκαλούν τον κόσμο και μόνο που «βαφτίζουν» διαιτητές τους προαναφερόμενους, τους οποίους έπρεπε να είχαν διαγράψει.

Όμως, ο κόσμος είναι πολύ μικρός και δείχνουν να μην κρατάνε τα προσχήματα. Όλοι ξέραμε ότι ο Βάτσιος, που έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε φάση εκτός περιοχής, θα γύριζε στη Superleague 1. Γελάει ο κόσμος και με την... επαναφορά Κατσικογιάννη.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) σφύριξε το παιχνίδι Λαμία-ΑΕΚ 0-1 και όχι απλά αλλοίωσε αποτέλεσμα αλλά έκανε ένα λάθος από αυτά που δεν ξεχνιουνται και σημαδεύουν αρνητικά την καριέρα ενός διαιτητή. Στο 80' ο Λιβάγια βούτηξε εκτός της περιοχής σε μια φάση που δεν είναι ούτε φάουλ, καθώς ο Ακόστα δεν του έκανε ούτε φάουλ και ο Βάτσιος, ο οποίος ήταν κοντά στην φάση ανακάλυψε πέναλτι. Ναι, το έδωσε χωρίς να ντραπεί.

Όπως δεν ντράπηκε και ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου) στο παιχνίδι Απόλλων-Ολυμπιακός 1-0, στις 23 Απριλίου 2018, η διαιτησία του οποίου δεν ήταν απλά κακή αλλά τέτοια λάθη από έναν ρέφερι δεν έχουν προηγούμενο. Δεν έδωσε όχι ένα, όχι δυο αλλά τέσσερα πέναλτι.

Αναλυτικά:

9': Ανατροπή του Κούτρη από τον Χουάντερσον, καθώς ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα βρίσκει τον παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο από την πτώση και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

32': Γύρισμα του Μιραλάς, η μπάλα βρήκε το απλωμένο χέρι του Σιατραβάνη που δεν έκανε προσπάθεια να το μαζέψει...

90': Ο Στάθης με το αριστερό του πόδι ανέτρεψε τον Ανδρούτσο σε διεκδίκηση της μπάλας, αφού βρήκε το αριστερό πόδι του παίκτη του Ολυμπιακού.

91': Χέρι του Κοντοέ σε πλασέ του Νικολάου ενώ η μπάλα πήγαινε προς την εστία. Και πάλι ο Κατσικογιάννης δεν έδωσε πέναλτι, το τέταρτο του έγινε στην Ριζούπολη.

Επίσης, ο Κατσικογιάννης έσπρωξε τον Μάριν επειδή στο 91' διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι... Τέτοιο πράγμα δεν ξανάκανε διαιτητής!

Διαβάστε επίσης