Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε ακούν ούτε βλέπουν η FIFA και η UEFA

Ούτε ακούν ούτε βλέπουν η FIFA και η UEFA
Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019 - 09:00
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όσα ζήσαμε τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με επίκεντρο την ΕΠΟ, δείχνουν ότι το άθλημα όχι μόνο δεν είναι υγιές αλλά το αρρωσταίνουν περισσότερο. Η ιστορία με τις τροποποιήσεις-εκτρώματα αποτελούν κραυγαλέα παραδείγματα ότι αυτή η ΕΠΟ δεν μπορεί να φέρει την ισονομία και το 50-50. Οι μισοί είναι με τον ΠΑΟΚ οι άλλοι με την ΑΕΚ, ο «Γραμμένος δικός μας» και η ζωή συνεχίζεται.

Αφενός η τροποποίηση που αφορά στην πολυϊδιοκτησία ήταν αντίθετη με το νόμο αφετέρου η άλλη, στο δικονομικό κανονισμό, ήταν «φωτογραφική» και φυσικά αφορούσε στην εναπομείνασα ποινή στον Ιβάν Σαββίδη (κατάργηση της ποινής απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους) ενώ η πρώτη έβαζε... κανονιστική σφραγίδα στα παραρτήματα. Το ένα συμπέρασμα είναι ότι αυτή η ΕΠΟ δεν σέβεται τίποτα. Για την ακρίβεια βρίσκει και τα κάνει, καθώς η FIFA με την UEFA (Χούμπελ, Φούσεκ, Λάκοβιτς και... λοιποί) δεν βλέπουν και δεν ακούν. Όμως, μη νομίζουν ότι «δουλεύουν» τους φιλάθλους! Τους πήραν χαμπάρι.

Το σκάνδαλο φώναζε

Η διάταξη για τον Σαββίδη ήταν γνωστή μέσω του ρεπορτάζ, εδώ και αρκετές ημέρες. Όμως, άφηναν την ΕΠΟ να διαφημίζει ότι οι... Φίφες και οι.... Ουέφες (και τα... πράσινα άλογα που λέει ο λόγος) θα εγκρίνουν τους κανονισμούς και η ουσία είναι ότι στο παραπέντε απετράπη η ψήφισή της! Το σκάνδαλο φώναζε από μακριά αλλά δεν το σταμάτησαν! Ετσι οι Χούμπελ, Φούσεκ, Λάκοβιτς δεν έδειξαν ότι είναι τοποτηρητές της πλάκας; Φαίνονται το λιγότερο απαράδεκτοι, αν λάβουμε υπόψιν ότι και πέρσι τους την είχαν φέρει, δεδομένου ότι «έσβησαν» την ποινή απαγόρευσης στον Μπέο, όμως πριν ο τελευταίος δικαιωθεί από το δικαστήριο για το «Κοριόπολις». Επίδειξη δύναμης τους έκαναν (σ.σ. ο Λασκαράκης πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας είναι υπεύθυνος για τους κανονισμούς).

Άλλοθι της... εξυγίανσης

Αρα, οι Λάκοβιτς, Χούμπελ, Φούσεκ και ...λοιποί είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Όχι, μόνο φαίνεται πως δεν προσφέρουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επίσης φαίνεται πως δίνουν άλλοθι στην... εξυγίανση να μεριμνά για το καλό των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και όλοι οι άλλοι να είναι απλές... οδοντόκρεμες. Και στο κάτω κάτω τα τελευταία δυο χρόνια ποια πρόταση των τοποτηρητών έγινε πράξη; Μην πονοκεφαλιάζετε, καμία! Οι κύριοι ισοδυναμούν με το απόλυτο τίποτα.

Διαβάστε επίσης

Μια ΕΠΟ γεμάτη με... αίσχη

Μια ΕΠΟ γεμάτη με... αίσχη

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να μην έχουν ανακοινώσει ακόμη τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα, αν και το πρωτάθλημα ξεκινά σε λίγες μέρες (24/08). Μεγάλες ευθύνες Γραμμένου - Γράφει ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ.