Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μια ΕΠΟ γεμάτη με... αίσχη

Μια ΕΠΟ γεμάτη με... αίσχη
Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019 - 16:14
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ολόκληρη η ΕΠΟ είναι... παγκόσμιο φαινόμενο. Επίσης, το παράδοξο είναι ότι όλα αυτά γίνονται με τη δήθεν επίβλεψη (χα, χα, χα!) των FIFA, UEFA, άσχετα αν η πλειοψηφία των φιλάθλων έχουν αντιληφθεί ότι οι Χούμπελ, Φούσεκ, Λάκοβιτς δεν είναι... τοποτηρητές αλλά ...τροχονόμοι της «εξυγίανσης». Μέχρι και οι κανονισμοί τούς κόλλησαν στο... μαγείρεμα για να κάνουμε και λίγο χιούμορ.

Έτσι έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, να ξεκινά το πρωτάθλημα στις 24 Αυγούστου και ακόμη να μην είναι γνωστοί οι κανονισμοί διεξαγωγής του, δηλαδή ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας. Δεν εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΕΠΟ στις 31 Ιουλίου επειδή ο ΚΑΠ περιείχε την παράνομη διάταξη για την πολυιδιοκτησία, ενώ θέμα δημιουργήθηκε και με τη φωτογραφική διάταξη για να σβήσει η ποινή στον Σαββίδη.

Η ουσία είναι ότι σε άλλες χώρες έχουν βγάλει το πρόγραμμα όλης της σεζόν και στην Ελλάδα αλλάζουν κάθε χρόνο τους κανονισμούς. Δίνουν την εντύπωση ότι τους κόβουν και τους ράβουν στα... μέτρα της «εξυγίανσης».

Η λύση είναι απλή

Αν πραγματικά υπήρχαν FIFA και UEFA οι κανονισμοί δεν θα αλλάζαν. Αυτό θα γινόταν αν η ΕΠΟ αντέγραφε τον Πειθαρχικό Κώδικα και τον ΚΑΠ είτε της Παγκόσμιας είτε της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Αντίθετα, στην Ελλάδα έχουμε μια ΕΠΟ γεμάτη αίσχη και με τον Γραμμένο να λέει ότι δεν είχε πάρει ότι από το ΔΣ επρόκειτο να περάσει η παράνομη διάταξη για την πολυιδιοκτησία και να μην κουνιέται... φύλλο! Να θεωρούν... φυσιολογικό, το να μην ξέρει ο δικηγόρος-πρόεδρος της ΕΠΟ ποιοι κανονισμοί θα αλλάξουν!

Ξανά το ίδιο σενάριο

Για να κοπάσουν οι αντιδράσεις έβγαλαν πάλι ένα σενάριο ότι τάχα η FIFA εξετάζει περίπτωση διοικούσαν επιτροπής στην ΕΠΟ, μπας και καθίσουν φρόνημα τα... παιδιά, εκεί στο Πάρκο Γουδή. Η κατάσταση είναι... κωμωδία από μόνη της και δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε.

Το... μέλι της διαιτησίας

Πάντως, τον κανονισμό για τη διαιτησία και τους πίνακες, η FIFA τον πέρασε στο άψε-σβήσε! Μέλι έχει η διαιτησία! Για αυτό ούτε ψηφοφορία έγινε, ο Περέιρα έκανε επίδειξη δύναμης και δεν παραιτήθηκε κανείς, ενώ τους άλλους κανονισμούς τους πάνε και τους φέρνουν, λες και πρόκειται για βιβλία πυρηνικής φυσικής. Και δεν ντρέπονται καθόλου, τόσο οι ξένοι όσοι και οι Έλληνες «εξυγιαντές».

Διαβάστε επίσης

Το VAR μπορεί να βάλει «μπουρλότο»!

Το VAR μπορεί να βάλει «μπουρλότο»!

Μια περίπτωση, από το πρωτόκολλο, «βολική» για την... εξυγίανση Γραμμένου-Περέιρα, όμως φανταστείτε τι θα συμβεί αν ένας διαιτητής δεν δει το βίντεο σε μία φάση παρόμοια με το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία... Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.