Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Σφραγίδα» στους κανονισμούς-εκτρώματα της ΕΠΟ!

«Σφραγίδα» στους κανονισμούς-εκτρώματα της ΕΠΟ!
Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019 - 11:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αντιγράφουμε από την ενημέρωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σχετικά με το ραντεβού της περασμένης Δευτέρας 05/08 που η προπαγάνδα «φρόντισε» να θάψει:

«Μετά το πέρας της συνάντησης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους κ. Φούσεκ (FIFA), Γραμμένο (ΕΠΟ), Λυσάνδρου (Super League), το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι ο αγώνας κατά της βίας είναι κοινός και διαρκής. Ο διάλογος ξεκίνησε με καλή πίστη, καθαρές προθέσεις και θα συνεχιστεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες».

Από αυτή τη συνάντηση προέκυψαν κάποια συμπεράσματα ουσίας:

1) Μπήκε σφραγίδα στους κανονισμούς-εκτρώματα που ήθελε να περάσει η ΕΠΟ. Αναφερόμαστε στην παράνομη διάταξη για την πολυϊδιοκτησία που επιχείρησαν να βάλουν στον ΚΑΠ, η οποία επέτρεπε σε μεγαλομέτοχο ομάδας να αγοράσει και ποσοστό μετοχών 5 % άλλης ΠΑΕ ενώ μια άλλη (διάταξη), αυτή θα την έβαζαν στον Δικονομικό Κανονισμό, ήταν φωτογραφία και... έσβηνε την ποινή του Ιβάν Σαββίδη (άλλα δυο χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για το «ντου» με το όπλο). Αν δεν αναγνωρίζονταν τα... εκτρώματα δεν θα γίνονταν αναφορά σε «κοινό και διαρκή αγώνα κατά της βίας» ούτε σε «διάλογο με καλή πίστη και καθαρές προθέσεις».

2) Στη συνάντηση αυτή δεν υπήρξε ρήξη, το μήνυμα είναι ότι με την... εγγύηση της FIFA θα συνεργαστούν το Υφυπουργείο με την ΕΠΟ. Μάλιστα, αποφασίστηκε και η σύσταση κοινής επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας.

3) Η ΕΠΟ κατάλαβε ότι Υφυπουργός Αθλητισμού είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης και όχι ο Γιώργος Βασιλειάδης. Οσο να’ναι ένα θέμα... προσγείωσης το έχουν εκεί στο Πάρκο Γουδή, μετά τις εκλογές.

4) Το θέμα είναι να καταλάβουν, οι άλλοι όχι η ΕΠΟ ότι η... εξυγίανση βλάπτει σοβαρά το ποδόσφαιρο και ότι με αυτή την ΕΠΟ που θέλει το... καλό των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ δεν υπάρχει ελπίδα. Η ΕΠΟ δεν πρόκειται να καταλάβει επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν οι μισοί παράγοντές της υποδείχθηκαν από τον ΠΑΟΚ οι άλλοι μισοί από την ΑΕΚ και ο Γραμμένος «είναι δικός μας» σύμφωνα με τον Σαββίδη.

5) Ο Λυσάνδρου, πρόεδρος της Λίγκας, γιατί πήγε στη συνάντηση της Δευτέρας (05/08) αφού δεν υπήρχε θέμα αρμοδιότητας της Λίγκας, καθώς οι κανονισμοί είναι θέμα της ΕΠΟ. Για να μην τσακωθούν;

Θα μπορούσε να πάει χωριστά συνοδευόμενος και από άλλους παράγοντες της διοργανώτριας, αφού έτσι έκαναν οι προηγούμενοι, προκειμένου να μη δημιουργούνται εντυπώσεις υπέρ ή κατά κάποιων ομάδων. Άλλωστε, και οι FIFA, UEFA αντιμετωπίζουν τον Λυσάνδρου σαν παράγοντα της ΑΕΚ και λιγότερο θα πρόεδρο της διοργανώτριας επειδή εδώ είναι... Ελλάντα και η «εξυγίανση» τα έκανε μαντάρα. Πάντως, για να δικαιολογήσουν την παρουσία του διέρρευσε ότι πήγε για να μην τσακωθούν!

6) Τουλάχιστον, τώρα βγήκε και μια ανακοίνωση για τη συνάντηση που προαναγγέλθηκε. Επί Βασιλειάδη τέτοια ραντεβού διέρρεαν μετά, ούτε έβγαιναν ανακοινώσεις! Λες και συζητούσαν για κρατικά μυστικά...

TAGS

Διαβάστε επίσης

Το VAR μπορεί να βάλει «μπουρλότο»!

Το VAR μπορεί να βάλει «μπουρλότο»!

Μια περίπτωση, από το πρωτόκολλο, «βολική» για την... εξυγίανση Γραμμένου-Περέιρα, όμως φανταστείτε τι θα συμβεί αν ένας διαιτητής δεν δει το βίντεο σε μία φάση παρόμοια με το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία... Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Μια ΕΠΟ γεμάτη με... αίσχη

Μια ΕΠΟ γεμάτη με... αίσχη

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να μην έχουν ανακοινώσει ακόμη τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα, αν και το πρωτάθλημα ξεκινά σε λίγες μέρες (24/08). Μεγάλες ευθύνες Γραμμένου - Γράφει ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ.