Ντουντούκα
Και τώρα το μυαλό μόνο στην Τούμπα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Εκπαίδευση για ...γέλια, διαιτητές για ...κλάματα

Εκπαίδευση για ...γέλια, διαιτητές για ...κλάματα
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Χάλια είναι η διαιτησία, μαύρα χάλια είναι και η εκπαίδευση. Μπορεί η FIFA να έδωσε το δικαίωμα στον Περέιρα να αποφασίσει ο ίδιος για τους συνεργάτες του, όμως αυτός δεν άλλαξε κανέναν, όπερ σημαίνει ότι ο Τριτσώνης παραμένει υπεύθυνος εκπαίδευσης των διαιτητών και των βοηθών.

Το γεγονός ότι την εκπαίδευση θα μπορούσαν να αναλάβουν και οι Μαρίν, Λίντμπεργκ που έχουν λόγο, όμως όχι ευθύνη, δείχνει ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις, καθώς είναι προφανές ότι οι δυο προαναφερόμενοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε σχέση με τον Τριτσώνη που μετρά τρία χρόνια ως παράγοντας. Το γεγονός ότι την προηγούμενη σεζόν έγιναν εξόφθαλμα και αδικαιολόγητα λάθη δείχνει ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην εκπαίδευση.

Όμως, στο σεμινάριο των διαιτητών της Superleague, που ξεκίνησε την Τρίτη (14/08) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (18/08) στο Καρπενήσι και παρότι τα λάθη ήταν... βροχή, ο Τριτσώνης είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης. Μια απόδειξη ότι στη διαιτησία, έτσι όπως είναι τώρα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του αλλά οι αρμόδιοι δεν τις καταλογίζουν σε κανέναν.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν, δεν έχει διαψευστεί ότι η FIFA είχε ζητήσει την απομάκρυνση του Τριτσώνη αλλά ο Περέιρα έκανε πως δεν άκουσε. Τον έβγαλε για λίγο από την ΚΕΔ αλλά τον επανάφερε ως υπεύθυνο εκπαίδευσης.

Μήπως, κάποιοι έχουν πιστοποιητικά... εξυγίανσης; Το ερώτημα είναι γενικό...

Διαβάστε επίσης

Το VAR μπορεί να βάλει «μπουρλότο»!

Το VAR μπορεί να βάλει «μπουρλότο»!

Μια περίπτωση, από το πρωτόκολλο, «βολική» για την... εξυγίανση Γραμμένου-Περέιρα, όμως φανταστείτε τι θα συμβεί αν ένας διαιτητής δεν δει το βίντεο σε μία φάση παρόμοια με το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία... Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.