Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με την ανοχή της FIFA, το VAR και η διαιτησία είναι αηδία

Με την ανοχή της FIFA, το VAR και η διαιτησία είναι αηδία
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019 - 00:08
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Απίστευτα κι όμως ελληνικά! Η «εξυγίανση» κατάφερε να... ξεχαρβαλώσει το VAR και να το φέρει στα δικά της μέτρα. Εμείς, τα είχαμε πει. «Ιδιοι διαιτητές στο VAR, ίδια ξεφτίλα στη διαιτησία», είχαμε γράψει από τις 13 Αυγούστου. Δεν είμαστε μάντεις, απλά και πλέον άσχετος, εξαίρεση αποτελούν οι... ειδικοί της ΚΕΔ, γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι διαιτητές του πίνακα είναι χαμηλού επιπέδου, κάτι που παραδέχονται μέχρι και οι ξένοι παράγοντες!

Βέβαια κανείς δεν περίμενε το απύθμενο θράσος. Να λειτουργήσει το VAR, όχι με το πρωτόκολλο της IFAB και της FIFA αλλά με... πατέντα «εξυγίανσης»! Αρα, στην περίπτωση αυτή ταιριάζει η φράση «μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά».

Καθόλου πρωτότυπο θα πείτε, όμως μιλάμε για ένα σύστημα που κατάφερε να ξεφτιλίσει μέχρι και τη λέξη «εξυγίανση», που πλέον είναι... ταμπέλα σε «παράγκα» και όχι σε βιτρίνα που προάγει το άθλημα.

Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της FIFA και της UEFA. Ακόμη και με το VAR, που πλήρωσε ο ελληνικός λαός ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς κατάγγειλε ότι υπερκοστολογήθηκε, η διαιτησία είναι... αηδία.

Ακόμη χειρότερο είναι ότι οι ...Φίφες είναι για να κάνουν τον... μπαμπούλα. Ναι, σωστά καταλάβατε. Οι τοποτηρητές, Λάκοβιτς, Φούσεκ και Χούμπελ δεν παρεμβαίνουν. Μόνο λόγια, λόγια, λόγια... Που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, δεν παίρνουν καν θέση για το... ξεχαρβάλωμα του VAR. Τι τοποτηρητές είναι, όταν είναι... θεατές σε σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν;

Διαβάστε επίσης

Η... τελειότητα της κοροϊδίας

Η... τελειότητα της κοροϊδίας

Μεγάλη απορία είναι και γιατί παραμένει η επιτροπεία στο ποδόσφαιρο εφόσον έχουν... πετύχει! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Τι ωραία που ξεφτιλίζονται ΕΠΟ και ΚΕΔ!

Τι ωραία που ξεφτιλίζονται ΕΠΟ και ΚΕΔ!

Παρακαλάμε να συνεχιστούν οι ανακοινώσεις για το VAR, επειδή είναι γεμάτες με αυτογκόλ! Διαβάστε, γιατί εκτέθηκαν με τις αναφορές στο ματς Λάρισα-Ολυμπιακός 0-1. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.