Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ηχηρό χαστούκι στην προπαγάνδα η αθώωση του Ολυμπιακού από την UEFA

Ηχηρό χαστούκι στην προπαγάνδα η αθώωση του Ολυμπιακού από την UEFA
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 - 22:05
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η είδηση είναι ξεκάθαρη και δεν χωράει καμία αμφιβολία: «Στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου, η αρμόδια επιτροπή της UEFA ασχολήθηκε με την υπόθεση που αφορούσε την πιθανότητα ρατσιστικής συμπεριφοράς στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία που προσκόμισε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αποφάσισε να κλείσει την πειθαρχική διαδικασία εναντίον της». Πρόκειται για μια υπόθεση για δήθεν ρατσιστικό πανό, όμως τα στοιχεία που προσκόμισε η «ερυθρόλευκοι» ΠΑΕ ήταν ξεκάθαρα, ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο θέμα.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια λέει ο σοφός λαός και αυτό είναι... αφιερωμένο στην προπαγάνδα, σε αυτούς που έβγαιναν με τον Κοντονή για ουζάκι και καλαμαράκια, πανηγυρίζοντας επειδή νόμιζαν ότι συνέβαλαν στην... βελτίωση του ποδοσφαίρου, όμως ουσιαστικά το έθαβαν και οι ίδιοι εκτίθονταν και προκαλούσαν τους φιλάθλους.

Κανείς από αυτούς δεν ήταν στο Βελιγράδι, στον καναπέ βρίσκονταν, παρόλα αυτά φαντάζονταν διάφορα και το χειρότερο τα έγραφαν, νομίζοντας ότι θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό, λες και η UEFA δεν είχε παρατηρητή της, δεν είχε άλλους ανθρώπους της, δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Τόσο κόμπλεξ έχουν οι πένες της προπαγάνδας που μόνος τους σκοπός είναι να κάνουν κακό στον Ολυμπιακό. Κάποιοι φαντάζονταν μέχρι και ποινή έδρας, ή κλείσιμο κερκίδας, λες και ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα δώσει κι άλλους βαθμούς στην Ελλάδα.

Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία σχέση με ρατσιστικές συμπεριφορές, από την πρώτη στιγμή το είχε υποστηρίξει αυτό και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Αν ίσχυε το αντίθετο η UEFA θα ήταν αμείλικτη, όπως στην περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Champions League, για ένα πανό που είχε κριθεί ότι είχε ρατσιστικό περιεχόμενο (μια νεκροκεφαλή), η UEFA είχε κλείσει σχεδόν το μισό πέταλο των οργανωμένων οπαδών του!

Εκτέθηκαν οι πένες της προπαγάνδας για μια ακόμη φορά, επειδή, για πολλοστή φορά, ασχολήθηκαν με ένα θέμα που δεν υπήρχε, όμως η απόφαση της UEFA τους έβαλε στη θέση τους...

Διαβάστε επίσης

Εποπτεία από FIFA, UEFA; Εδώ γελάμε...

Εποπτεία από FIFA, UEFA; Εδώ γελάμε...

Από πού θα... αποχωρήσουν, όταν με ευθύνη τους έχει δημιουργηθεί εικονική πραγματικότητα και άλλοθι για την... εξυγίανση; Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...