Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκτεθειμένος για πολλούς λόγους ο Διαμαντόπουλος, για γέλια ο Ζαχαριάδης

Εκτεθειμένος για πολλούς λόγους ο Διαμαντόπουλος, για γέλια ο Ζαχαριάδης
Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019 - 00:30
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πως γίνεται να προβλέπουμε κακή διαιτησία, ακόμη και ακατάλληλη επιλογή για το VAR και συνέχεια να επιβεβαιωνόμαστε, αν και δεν έχουμε μαντικές ικανότητες; Αυτό, ας προβληματίσει τους αρμόδιους.

Και στην Ξάνθη (0-0) η διαιτησία ήταν η αναμενόμενη. Άντε, η προβλεπόμενη! Με φιλοσοφία 80-20 κατά του Ολυμπιακού και με ένα μεγάλο λάθος που αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα. Αναφερόμαστε στο πέναλτι που δεν έδωσε ο Διαμαντόπουλος στο 61', όπου ο τερματοφύλακας της Ξάνθης, Αμπάντ σε έξοδό του αρχικά βρήκε τον Ελ Αραμπί με το γόνατο και μετά τον χτύπησε και στο πρόσωπο.

Ξεκάθαρη η παράβαση, για την ακρίβεια εξόφθαλμη, σιγή... σφυρίχτρας από τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας), απόλυτη σιωπή από το VAR, όπου ήταν οι Θεσσαλονικείς Ζαχαριάδης και Πάτρας. Μεγάλη σύμπτωση να βάλει ο Περέιρα Θεσσαλονικείς αλλά και τον Διαμαντόπουλο που μόλις ένα μήνα πριν είχε σφυρίξει το ματς του Ολυμπιακού με τη Λαμία, όπου δεν έδωσε δυο πέναλτι.

Όμως, ξεφύγαμε. Ο Διαμαντόπουλος και ο Ζαχαριάδης είναι εκτεθειμένοι για το πέναλτι-μαρς που δεν έδωσαν. Άραγε, γιατί το έχουν το VAR, μόνο για να κάνουν εξυγίανση;

Ο Διαμαντόπουλος είναι εκτεθειμένος και για άλλους λόγους:

-Σε ματς με κατοχή μπάλας 59 % υπέρ του Ολυμπιακού και 41 % της Ξάνθης, έδωσε περισσότερα φάουλ στους γηπεδούχους (14-8).

-Η πρώτη κάρτα σε βάρος της Ξάνθης βγήκε στο 91' στον Αμπάντ για καθυστέρηση και μετά μια ακόμη στον Λισγάρα για τον ίδιο λόγο!

-Όμως, στον Ολυμπιακό είχε ήδη δείξει τρεις κίτρινες (69' Μασούρας, 70' Παπαδόπουλος, 85' Τσιμίκας)!

-Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ο Διαμαντόπουλος χαρίστηκε σε παίκτες της Ξάνθης: Στο 8' δεν έδειξε κίτρινη στον Καρασαλίδη για φάουλ στον Παπαδόπουλο, στο 46' στον Σόσα για αγκωνιά στον Σουντανί και στο πριν το πέναλτι στο 61' δεν καταλόγισε ούτε φόουλ ούτε κάρτα στον Λισγάρα σε βάρος του Καμαρά.

Συμπέρασμα: Ο Διαμαντόπουλος, όχι απλά εκτέθηκε. Πρέπει να φύγει μόνος του και φυσικά να παραιτηθεί ο Περέιρα.

Διαβάστε επίσης

VAR α λα καρτ...

VAR α λα καρτ...

Σε άλλα ματς το χρησιμοποίησαν για ψύλλου πήδημα, παράδειγμα, οι Σόουζα, Φωτιάς, όμως Διαμαντόπουλος, Ζαχαριάδης το... εξαφάνισαν στην Ξάνθη. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...