Ντουντούκα
Δεν καταλαβαίνουμε από προπαγάνδα εμείς! Θρύλος!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ξένοι και στο VAR αλλά να φύγει ο Περέιρα

Ξένοι και στο VAR αλλά να φύγει ο Περέιρα
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 - 22:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει η 11η αγωνιστική και ακολουθεί η 12η, η οποία περιλαμβάνει τον αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Για να... προλάβουν κάποιοι διαρρέουν ότι η ΚΕΔ θα ορίσει ξένους διαιτητές και στο VAR. Όμως αυτό δεν είναι λύση, επειδή ο... ιός της «εξυγίανσης» χτύπησε και τους αλλοδαπούς, αφού όσους έφερε ο Περέιρα τα έκαναν μαντάρα.

Αρα, ο Πορτογάλος είναι ακατάλληλος για ορισμούς. Αν η FIFA δεν τον έχει διώξει μέχρι τότε, ας ορίσει η ίδια τους διαιτητές για το ματς, επειδή ο Περέιρα θα προκαλέσει. Ειδικά τώρα που πήρε χαμπάρι ότι φεύγει, δεν καταλαβαίνει τίποτα και... μαρσάρει «εξυγιαντικά»!

Με άλλα λόγια, το θέμα δεν είναι να μπουν ξένοι διαιτητές και στο VAR (σ.σ. εκτός από το να σφυρίξουν το ματς) αλλά να φύγουν ο Περέιρα και η υπόλοιπη ΚΕΔ. Όπως έχουμε δει μέχρι τώρα και οι αλλοδαποί ρέφερι «προσβλήθηκαν» από τον... ιό της «εξυγίανσης». Κορυφαία παράδειγμα, ο συμπατριώτης του Περέιρα, ο Πορτογάλος Σόουζα που τον έβαλε στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0 και ο τύπος έκανε απίστευτο «χειρουργείο», όπως αποκαλούν οι φίλαθλοι μια κακή διαιτησία.

Να μην ξεχάσουμε και τον Γερμανό Στέγκεμαν, αυτόν που «μπλόκαρε» τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (1-1), αφού πρώτα, προς γενική κατάπληξη επειδή αυτό δεν έχει ξανασυμβεί, βόλταρε με τον Περέιρα στο χορτάρι, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες ο Πορτογάλος ήταν όλη την ώρα μαζί του. Θα είχε ενδιαφέρον να το εξηγήσει αυτό ο Περέιρα, όπως και γιατί βρέθηκε με τους Ευαγγέλου, Φωτόπουλο που ήταν στο VAR αλλά και με τον Κομίνη που ήταν τέταρτος.

Άλλη περίπτωση ο Σλοβένος Βίντσιτς. Αυτός που δεν πρέπει ακόμα να σφύριξε τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2, αυτός που ο Τζήλος έστειλε στο VAR, για να δώσει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Βιεϊρίνια έκανε το 2-2 και αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα ενός ακόμη αγώνα...

Το θέμα λοιπόν δεν είναι οι ξένοι διαιτητές όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και στο VAR του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι να φύγουν ο Περέιρα, ο Μαρίν, ο Λίντμπεργκ, ο Κουκουλάκης, ο Τριτσώνης και οι... λοιπές δυνάμεις. Μόνο έτσι θα σταματήσει ο κατήφορος της διαιτησίας αλλά και οι επαναλαμβανόμενες προκλήσεις κατά των «ερυθρολεύκων» από διαιτητές τύπου Σκουλά, Παπαδόπουλου, Διαμαντόπουλου κτλ που δεν μπορούν να πετύχουν φάση και αποδεικνύουν το χαμηλό επίπεδό τους.

Πάντως, για να εξετάζουν, αλλά και να το διαρρέουν κιόλας, ορισμό ξένων διαιτητών και στο VAR του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ σημαίνει ότι αναγνωρίζουν πως απέτυχαν. Μόνο η FIFA και η UEFA κοιμούνται ύπνο βαθύ και νομίζουν πως κάνουν εποπτεία με τον Χούμπελ να έρχεται μια στο τόσο στην Αθήνα και τον Φούσεκ να βρίσκεται η ΕΠΟ στα πρόθυρα οικονομικού κραχ κι αυτός να μην το έχει πάρει χαμπάρι, αν και ήρθε για την αναδιοργάνωσή της! Τον... απέσυραν, όμως τα... σόου του θα μείνουν αξέχαστα και θα αποδεικνύουν ότι εποπτεία δεν υπήρξε ποτέ...

Διαβάστε επίσης

Διεθνείς για τα... αζήτητα

Διεθνείς για τα... αζήτητα

Μπορεί στην Ελλάδα να τους ορίζουν ξανά και ξανά, όμως στην Ευρώπη οι Σκουλάς, Τζήλος και Διαμαντόπουλος είναι ανύπαρκτοι. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.