Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καταπέλτης για ΕΠΟ και ΚΕΔ οι απαντήσεις που ζητούν η FIFA και η UEFA

Καταπέλτης για ΕΠΟ και ΚΕΔ οι απαντήσεις που ζητούν η FIFA και η UEFA
Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019 - 08:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε τροχιά επιστροφής στην κανονικότητα φαίνεται πως μπαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η επιστολή του Ολυμπιακού με τις καταγγελίες για τη διαφθορά και τη σαπίλα στο λαοφιλέστερο άθλημα αλλά και στη διαιτησία, φαίνεται πως λειτούργησε σαν «καμπανάκι» στα γραφεία της FIFA, η οποία μάλιστα (κι αυτό είναι πολύ σημαντικό σε σχέση με τις καταγγελίες) ενημέρωσε και την UEFA.

Και δεν την ενημέρωσε απλά, παρά ανέλαβαν δράση από κοινού. Για αυτό και ακολούθησε... καταπέλτης που έπιασε όλους στον ύπνο! Το γεγονός ότι η FIFA και η UEFA ζήτησαν εξηγήσεις από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, σχετικά με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού, προφανώς δεν το κάνουν για να περάσει η ώρα. Παράλληλα θεωρούν πως έχουν ουσία όσα αναφέρει ο Ολυμπιακός, άρα κίνησαν το ενδιαφέρον των αρμοδίων των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών.

Καθόλου τυχαίο, λοιπόν ότι ασχολήθηκαν. Και ο Παναθηναϊκός είχε στείλει επιστολές, όμως με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού ασχολούνται η FIFA και η UEFA. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η κίνηση έχει άρωμα σημαντικών εξελίξεων. Για να ζητούν εξηγήσεις, ένα ακόμη συμπέρασμα που προκύπτει, σημαίνει ότι τις θεωρούν σοβαρές. Μπορεί να μην έχουν πάρει αποφάσεις, όμως αναμένεται να πάρουν, μετά την έρευνα που διεξάγουν. Καθόλου τυχαίο, όπως μάλιστα δήλωσε και ο ίδιος, ότι η FIFA και η UEFA ζήτησαν στοιχεία και από τον Αυγενάκη σχετικά με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού.

Αν και κάποιοι βιάστηκαν να... πανηγυρίσουν ότι δεν θα γίνει τίποτα, βγάζοντας συμπεράσματα από τη δήθεν στήριξη στον Περέιρα! Όμως, πλέον ήρθαν όλα... τούμπα και οι πιθανότητες να βρεθούν προ εκπλήξεων είναι πολλές. Η ανίκανη ΕΠΟ και η ακατάλληλη ΚΕΔ άρχισαν να κρίνονται και κάνουν απολογισμό, πρώτη φορά επί «εξυγίανσης».

Διαβάστε επίσης