Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βγάζουν μάτια τα δυο μέτρα και δυο σταθμά

Βγάζουν μάτια τα δυο μέτρα και δυο σταθμά
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019 - 17:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Και στην περίπτωση της ποινής του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1, με την επιβολή ποινής δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι οι κανονισμοί βγήκαν για να τιμωρούνται οι «ερυθρόλευκοι». Μετά τις αλλαγές που έκαναν το καλοκαίρι στον Πειθαρχικό Κώδικα, καμία άλλη ομάδα δεν τιμωρήθηκε με ποινή έδρας και ειδικά ο ΠΑΟΚ, που όπως κατάγγειλαν οι αντίπαλοί του, έγιναν αίσχη στους αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον Αρη.

Συμπέρασμα: Βγάζουν μάτια τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά. Μια ακόμη... χουντική επίδειξη της «εξυγίανσης» κατά του Ολυμπιακού...

Χτύπησαν τον Διούδη αλλά...

Ειδικά στο ματς της 9ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟ, η αθλητική δικαιοσύνη έσπασε κάθε... κοντέρ στο σκανδαλόμετρο! Παραπέμφθηκε ο φροντιστής, με την κατηγορία ότι χτύπησε τον Διούδη, όμως ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 17.000 ευρώ (!!!) και ο φροντιστής με 5.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου ενός μήνα. Πάλι καλά που δεν τους ζήτησαν και συγγνώμη! Για όσα έγιναν στην Τούμπα υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού που κατάγγειλε «ύβρεις, χυδαίες συμπεριφορές και προπηλακισμοί ποδοσφαιριστών και τεχνικού επιτελείου από ανθρώπους του ΠΑΟΚ».

«Οι... περίεργοι τύποι με διαπιστεύσεις»

Όπως υπάρχει και η επίσημη ανακοίνωση του Αρη για όσα προηγήθηκαν στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. «Στην Τούμπα καταργήθηκε κάθε έννοια ηθικής και νομιμότητας», ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Αρης για το παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ, προσθέτοντας ότι «περίεργοι τύποι» με διαπιστεύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκοβαν ανενόχλητοι βόλτες πίσω από τον πάγκο της ομάδας μας, υβρίζοντας και απειλώντας τα μέλη της αποστολής μας», ενώ τόνισε ότι «παρόμοιο ήταν και το σκηνικό στους διαδρόμους των αποδυτηρίων», προσθέτοντας ότι έχουν και αποδείξεις. Κι όμως ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 61.000 ευρώ.

«Ακρωτηριασμός δυο δακτύλων»

Για το ματς με τον Αρη προσθέστε ότι ήταν φωτιά και η έκθεση της αστυνομίας, όπου αποκορύφωμα αποτέλεσε πως αναγράφτηκε μέχρι και ο ακρωτηριασμός δυο δακτύλων του αριστερού του χεριού ενός οπαδού που στο 70' του αγώνα προσπάθησε να απομακρύνει κροτίδα που πέταξε άλλος οπαδός, η οποία εξερράγη στο χέρι του. Ο οπαδός, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε τραυματισμός και δεύτερου οπαδού, αυτός τραυματίστηκε στο κεφάλι από επίθεση άλλου οπαδού, έξω από τη θύρα 4 της Τούμπας που επίσης διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Τα δυο «ντου» οπαδών

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. έγραφε και για τα δυο «ντου» οπαδών του ΠΑΟΚ «στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο» στο 87' και στο 97'. Για το 87ο λεπτό έγραφε ότι εισήλθαν είκοσι άτομα και για το 97ο ότι εισήλθαν άλλοι είκοσι που έφτασαν μέχρι τις διαφημιστικές πινακίδες.

«Πρόχειρη» έκθεση από την αστυνομία Πειραιά

Κι όμως δεν ελήφθη υπόψη επειδή στο σκαμνί θα καθόταν ο ΠΑΟΚ. Όμως, ελήφθη υπόψη για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 61.500 ευρώ! Αν και στην έκθεση δεν γραφόταν μαρτυρία αυτόπτη, παρά αρκέστηκαν σε κάτι που του μετέφερε, χωρίς όμως να δώσουν λεπτομέρειες για το πώς υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού σε επεισόδια που δεν έγιναν! Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς κατέθεσε ότι ρώτησε λεπτομέρειες για τον δήθεν τραυματισμό του αστυνομικού, όμως δεν ήξεραν να του πουν!

Ετσι πρόχειρα η Αστυνομία Πειραιά έγραψε και ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πολύ βαριά ποινή. Τη στιγμή που ο παρατηρητής αγώνα δεν έγραψε κάτι ούτε από τον κανονισμό προβλέπεται να λαμβάνεται υπόψη η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. παρά αυτή έχει συμβουλευτικό ρόλο.

Όμως, προκαλεί απορία γιατί δεν κλήθηκε σε απολογία και ο ΠΑΟΚ! Δυο μέτρα και δυο σταθμά μέχρι και στα κατηγορητήρια;

Κι όμως, γίνεται! Αλλωστε, στην έκθεση της αστυνομίας αναγράφεται ότι ποδοσφαιριστής (σ.σ. Μάτος) πέταξε μπουκάλι νερού προς τους διαπιστευμένους, όμως για τον Ολυμπιακό ίσχυσε, όχι για τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Άδικη 100% η ποινή, ο λόγος στην Εφέσεων

Άδικη 100% η ποινή, ο λόγος στην Εφέσεων

Διαβάστε γιατί θα είναι σκάνδαλο να παραμείνουν οι δυο αγωνιστικές στον Ολυμπιακό που δείχνουν ξεκάθαρα τα δυο μέτρα και δυο σταθμά. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...