Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι εγκλωβισμένες FIFA, UEFA και η... κοιμώμενη ΕΠΟ

Οι εγκλωβισμένες FIFA, UEFA και η... κοιμώμενη ΕΠΟ
Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019 - 08:50
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η αποκάλυψη του One Channel για τις σχέσεις Σαββίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθης πήρε διεθνείς διαστάσεις, όμως FIFA και UEFA κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Η υπό διερεύνηση υπόθεση, ή αν προτιμάτε το... άρωμα σκανδάλου, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο ελληνικό ποδόσφαιρο που κατά τα άλλα βρίσκεται υπό την εποπτεία των FIFA, UEFA (σ.σ. εδώ γελάμε!).

Κι όμως, οι υπερκείμενες αρχές, αποδεικνύουν ότι πέρα... βρέχει! Ο Χούμπελ έφυγε τη Δευτέρα από την Ελλάδα και αντί να επιστρέψει αμέσως, δεν έχει κάνει ούτε μια δήλωση. Ο δε Φούσεκ κάνει αυτό που έκανε πάντα! Δηλαδή, τίποτα!

Υποτίθεται ότι ο Χούμπελ και ο Φούσεκ έχουν αρμοδιότητα την τήρηση των κανονισμών. Κι όμως, αμολάνε αετό! Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, αν και δεν πρόκειται για κόντρα αλλά για καταγγελίες ενός σκανδάλου που πρέπει να διερευνηθεί.

Τι είδους επιτήρηση κάνουν ο Χούμπελ και ο Φούσεκ, όταν δεν ενεργοποιούν τη διεύθυνση αδειοδότησης της ΕΠΟ; Γιατί δεν στέλνουν ξένους ειδικούς για να ασχοληθούν με την υπόθεση; Επιθεωρητής της UEFA υπήρξε ο Αυστριακός.

Με βάση τη μέχρι τώρα πολιτική τους (ειδικά ο Χούμπελ) τα βλέπουν όλα, όμως δεν κάνουν τίποτα, ίσως είναι καλύτερο που δεν ασχολούνται. Για να μην χαλάσει η... μαγιά της «εξυγίανσης». Εφόσον η υπόθεση των σχέσεων Σαββίδη, ΠΑΟΚ, Ξάνθης προέκυψε κατά το διάστημα της εδώ παρουσίας τους, δείχνει και το... δούλεμα που τραβάνε από τους «εξυγιαντές». Η καλύτερα «εγκλωβίστηκαν» λόγω... εξυγίανσης. Τι άλλο περίμενε ο Χούμπελ, όταν είπε ότι η ΕΠΟ δεν είναι ανεξάρτητη...

Η διεύθυνση αδειοδότησης της ΕΠΟ τι έγγραφα έχει για το προπονητικό κέντρο της Ξάνθης. Σε ποιόν ανήκει; Πουλήθηκε, αγοράστηκε, έγινε κάτι; Μήπως, στο Πάρκο Γουδή «κάθονται» πάνω στη ρήτρα εμπιστευτικότητας και αυτός τους... βολεύει; Εδώ, η Μαρούπα, το μέλος της ΕΕΑ δήλωσε, πριν τις αποκαλύψεις του ONE, είχε αντιληφθεί ότι κάτι γίνεται στα Πηγάδια της Ξάνθης και ζήτησε τον φάκελο της Θρακιώτικης ΠΑΕ από την ΕΕΑ.

FIFA και UEFA ας παραδεχθούν τα λάθη τους, Μόνο λάθη κάνουν, καθώς το πρόβλημα ξεκινά από την ανύπαρκτη επιτήρηση κι ας λένε ότι επιτηρούν. Τα πρόσωπα, οι υπάλληλοί τους, που ανέλαβαν αυτό το καθήκον, δεν άλλαξαν κάτι, παρότι βρίσκονται τρία, γεμάτα, χρόνια στην Ελλάδα. Ο Λάκοβιτς ούτε μια συνέντευξη Τύπου δεν έδωσε. Στα ΜΜΕ δεν... εμφανίζονται και οι Χούμπελ, Φούσεκ...

Διαβάστε επίσης

Άδικη 100% η ποινή, ο λόγος στην Εφέσεων

Άδικη 100% η ποινή, ο λόγος στην Εφέσεων

Διαβάστε γιατί θα είναι σκάνδαλο να παραμείνουν οι δυο αγωνιστικές στον Ολυμπιακό που δείχνουν ξεκάθαρα τα δυο μέτρα και δυο σταθμά. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...